Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Del på Facebook
Foto: Kirkens Nødhjelp
Foto: Kirkens Nødhjelp
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Jeg håper vi i denne tiden kan stå sammen i innsatsen for en bedre og mer rettferdig verden. De siste to årene har krigens grusomhet og konsekvenser kommet tettere på oss fordi det ble krig i Europa – i Ukraina.

De siste månedene får vi daglig nyhetsoppdateringer om krigshandlinger i Midtøsten og særlig i Gaza. Krigen i Sudan får ikke lenger vår oppmerksomhet, men den er nå verdens største humanitære krise. Menneskelige grusomheter ruller over tv-skjermen, treffer oss i sosiale medier og gjennom radiosendinger. Det er nesten umulig å stenge det ute, og vanskelig å se glimt av lys.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

I alt det vonde vi må forholde oss til, trengs det håp. Det trengs glede, og vi som lever i trygge omgivelser med mulighet til å hjelpe der nøden er så stor, trenger å se at det nytter. Vi kan utgjøre en forskjell for andre.

Det å være noe for andre, har enorm verdi når ting er tungt. Kirkens Nødhjelps fasteaksjon er en håpsaksjon. Den hjelper oss å holde fast på at det er håp, og at det nytter. Fasteaksjonen viser også at det å bry seg om andre kan endre liv, landsbyer, storsamfunn og land. Inntektene fra Kirkens Nødhjelps fasteaksjon gjorde det mulig for organisasjonen å rykke ut med livsviktig nødhjelp til ofre for jordskjelvet i Syria, i Afghanistan, flommen i Malawi, tørken i Somalia og ikke minst være blant de første til stede i Ukraina da krigen brøt ut. Det blir også delt ut mat i Gaza og bygd doer til flyktningene fra Sudan i Sør-Sudan.

Vann, mat, telt, tepper og hygieneartikler er delt ut til ofre for ulike humanitære kriser takket være alle bidrag som gis til Kirkens Nødhjelps fasteaksjon. Tusenvis har fått håpet tilbake.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Like viktig som det er å være til stede i kriser, er det viktig å forebygge dem. Det gjør Kirkens Nødhjelp gjennom sitt langsiktige vannarbeid. Rent vann er nødvendig for å redde liv, forebygge sykdommer og skjerme jenter og kvinner for kjønnsbasert vold.

Det er håp i en dråpe vann. Det kan gi enorme ringvirkninger. Slik det har gjort for Rachelle i Libanon. Landsbyen hennes har fått vann i Bekaadalen, etter at Kirkens Nødhjelp har bygd en vanntank på 800.000 liter. Hit strømmet flyktninger fra Syria, og bare en kilometer fra vanntanken pågikk kampene. Nå deler flyktninger og lokalbefolkningen dette vannet. Folk holder seg friske, og grønnsaker får gro. Libanon i mange kriser, og unge mennesker rømmer landet for å få seg en bedre fremtid. Derfor er det ekstra sterkt at norske menigheter nå mobiliserer sine egne ungdommer, konfirmantene, til å gå med bøsse for at unge skal få vokse opp i en rettferdig verden.

Nå skal 40.000 frivillige med konfirmantene i spissen samle inn penger til Kirkens Nødhjelps livsviktige vannarbeid. De er våre verdifulle håpsbærere. Det finnes gode løsninger som kan få mennesker ut av fattigdom og sult. Som kan gjøre mennesker bedre rustet til å leve konsekvensene av klimaendringer.

Nesten 800 millioner mennesker lever uten tilgang til rent vann i verden i dag, og norske konfirmanter gjør noe med det. De betyr noe for andre. Ta dem vel imot når de enten kommer med bøsse eller ber deg sponse morsomme utfordringer under aksjonsdagene 17.–19. mars 2024.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse