Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
26 april 2024 10:24
Del på Facebook
Vin til under hundrelappen blir stadig sjeldnere på Vinmonopolet. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Vin til under hundrelappen blir stadig sjeldnere på Vinmonopolet. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Det er ikke lenger mulig å bestille rødvin til under 100 kroner på polet, men enkelte butikker har noen flasker igjen. Snart vil det komme tilbake viner til under 90 kroner.

– Prisene på Vinmonopolet påvirkes av de samme mekanismene som resten av samfunnet. Generell prisstigning og inflasjon, valutakurser, økte råvarekostnader og lignende hensyn påvirker også våre priser, sier leder Trond Erling Pettersen for varefag og faghandel på Vinmonopolet til NTB.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

En sjekk på Vinmonopolets nettsider fredag formiddag denne uken viser at det nå kun finnes seks typer hvitvin igjen til under hundrelappen som kan bestilles til alle Vinmonopol.

De aller fleste vinene i denne prisklassen er enten utgått eller utsolgt.

Det finnes ingen rødviner til under 100 kroner igjen som kan bestilles. Alle er enten utgått fra sortimentet eller utsolgt, men enkelte butikker har ennå noen flasker igjen. De kan ikke bestilles til andre pol, så man må møte opp fysisk.

Polets billigste vin: Én eneste flaske igjen

Fredag formiddag fantes det bare én eneste flaske igjen til under 90 kroner i butikkhyllene.

Det er snakk om en flaske portugisisk hvitvin, Chocapalha Vinha da Palha Branco 2010, til 84,90 kroner. Ifølge nettsidene befant flasken seg på polet i Rødberg i Numedal.

Vinmonopolet tilbyr i utgangspunktet også en rødvin til under 90 kroner, en 3 Generations of Peace Organic Shiraz 2020 fra Sør-Afrika til 89,40 kroner, men den er utsolgt i hele landet – og også på nett.

Annonse
Annonse

Billigviner kommer tilbake

1. mai kommer det nye priser på Vinmonopolet.

– Fra 1. mai er det tre viner som vil koste under 90 kroner for en flaske på 0,75 liter, og alle tre er i bestillingsutvalget. En rødvin, en rosévin og en perlende vin, sier Pettersen.

Ingen av disse vinene blir del av basisutvalget, altså vinene som alle Vinmonopol har. Men det blir mulig å bestille dem til ditt lokale pol.

– Det vil være to viner i basisutvalget til 99,90 kroner etter 1. mai. Totalt vil det etter 1. mai være 68 viner på 0,75 liters flaske tilgjengelig til under 100 kroner i Vinmonopolets sortiment, opplyser Pettersen.

Inflasjon

Han påpeker at vin følger prisstigningen, i likhet med alle andre varer.

– Prisstigningen i samfunnet generelt de siste årene har medført at 90 kroner i 2021 tilsvarer cirka 100 kroner i 2023. Det som kostet 90 kroner i 2023, tilsvarte 80 kroner i 2021 – og så videre. Det er altså noen «naturlover» som tilsier at prisene trolig kommer til å øke sakte, men sikkert, også i årene som kommer, sier han.

Det er ikke Vinmonopolet selv som setter prisene sine, men grossistene som leverer produktene. Avgiftsnivået er også høyt, og utgjør cirka 57 prosent av salgsprisen på en vanlig flaske vin med 13 prosent alkohol. Vinmonopolet tar en avanse på 12–13 prosent.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøJa, eg er sikker på at det vil koste over 1 mrd.Eg oppfatta at flytting må til for å skåne ...
Terje Sundsbø 6 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet mitt. Mener du det vil koste mer enn 1 milliard å flytte fergeleiet ut fra sentrum ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDet som vart sagt på eksportveikonferansen var ca ein milliard, etter hukommelsen.Ny fergeterminal med all infrastruktur vil koste minst det ...
Terje Sundsbø 7 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrOm trafikken er stabil, og behovet for å flytte fergeleiet ut fra sentrum av Molde har eksistert i flere 10-år, ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøTellepunktet står øst for krysset fra ferga. Viser ikkje fordeling på retning til og fra ferga.Trafikken er stabil.I Batnfjorden er ...
Terje Sundsbø 17 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTrafikkaoset gjelder alle retninger, til/fra fergen, og øst/vest for fergeleiet. Trafikktallene har du da ikke hatt vansker med å finne ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse