Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
26 april 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, fredag 26. april.

Bøndene legger fram sine krav til staten

Startskuddet for årets jordbruksforhandlinger går når Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag fredag legger fram sine krav til staten. Dette vil skje på en pressekonferanse klokken 12.

Annonse
Annonse

Kravene legges fram etter protester mot måten regjeringen sikret seg flertall for ny landbrukspolitikk for hvordan bøndenes lønn skal beregnes, der det ble lagt til grunn et høyere timeantall enn det som er vanlig ved de fleste arbeidsplasser. Protestene gjorde at regjeringen snudde i siste liten.

Staten skal presentere sitt tilbud 6. mai, og forhandlingene skal være ferdig innen 16. mai

Søkertall til høyere utdanning klare

Fristen for å søke på høyere utdanning gikk ut 15. april, og fredag legges årets søkertall fram. Dette skjer på en pressekonferanse på Oslo Met fredag formiddag. Da blir det kjent hvilke trender som preger årets søkere til universiteter, høyskoler og fagskoler.

I 2023 var det 135.980 personer som søkte om studieplass ved en høyskole eller universitet gjennom Samordna opptak. Dette var en liten økning i forhold til året før.

Direktør Sveinung Skule i Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse presenterer søkertallene, mens og forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel (Sp) er til stede for å kommentere tallene.

Annonse
Annonse

Norsk-eritreere demonstrerer foran Stortinget

Fredag klokken 11 arrangerer Den norsk-eritreiske samarbeidsorganisasjonen i Norge demonstrasjon på Eidsvolls plass mot trakassering av norsk-eritreere.

Det har lenge vært uroligheter i det norsk-eritreiske miljøet, som bunner i en ulik forståelse av regimet i Eritrea. I høst oppsto det opptøyer i Bergen i forbindelse med en norsk-eritreisk markering, da det dukket opp motdemonstranter som anklaget arrangørene for å støtte regimet.

Eide på beredskapskonferanse

Norsk Folkehjelp og Røde Kors arrangerer fredag Nuke Expo, en konferanse som tar for seg om Norges beredskap tåler et atomnedslag i Oslo sentrum.

Konferansen arrangeres på Nasjonalmuseet, og utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) vil være til stede, i tillegg til ledende eksperter på hva atomkrig betyr.

Energiministeren og Google i datasenter-møte

Fredag morgen møter energiminister Terje Aasland (Ap) teknologigiganten Google for å diskutere selskapets etablering av et datasenter i Skien.

Datasenteret skal etter planen stå klart i 2026, og selskapet investerer dermed 600 millioner euro i Norge. Det er allikevel blitt knyttet bekymringer til etableringen, særlig rundt strømforbruket og at det kan bli et potensielt etterretningsmål.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 17 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøOg da er vi tilbake til kostnadsaspektet som eg skisserte tidlegare, og matching av frekvens og reisetid. I tillegg til ...
Terje Sundsbø 18 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrLike fullt langt mer håndfast enn dine fabuleringer. Og det skisserer et gjennomførbart alternativ for flytting av fergeleiet ut av ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøGjelsvik tenker og vil at SVV skal sjå. Mindre håndfast kan det knapt nok bli når han spela opp preludium til ...
Terje Sundsbø 19 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet er ikke plass til flere rundkjøringer i sentrum. Vi har allerede en ved Roseby øst, en ved Roseby vest ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDu må sjå på det totale trafikkbildet, inkludert vest for Molde sentrum, rundkjøringa ved Roseby, Fannestrandsveien, Frænaveien etc. Alke utrusta ...
Terje Sundsbø 23 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du det bare er trafikken i den ene retningen som skaper trafikk-kaos? Bli voksen, din barnslige kverulering er ikke Naturvernforbundet ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse