Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Del på Facebook
MS Arcadia fra britiske P&O Cruises er for tiden på et 13 dagers cruise i de norske fjordene.
MS Arcadia fra britiske P&O Cruises er for tiden på et 13 dagers cruise i de norske fjordene.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det blir folksomt i byen på fredag når MS Arcadia anløper Kristiansund med over 2000 cruisepassasjerer om bord. Skipet ligger til kai fra kl. 08.00 til kl. 20.00, og flere lokale aktører utvider tilbudene sine.

MS Arcadia fra britiske P&O Cruises er for tiden på et 13 dagers cruise i de norske fjordene. I tillegg til Kristiansund, anløper det havner som Bergen, Ålesund, Trondheim og Olden. Det ligger også til kai over natten i Hellesylt, før det skal seile inn i Geirangerfjorden. Cruiset starter og avslutter i Southampton i Sør-England.

– Arcadia er blant de største cruiseskipene som besøker Kristiansund i år, med i overkant av 2000 gjester og et mannskap på 860. Queen Victoria som var her i mai var riktignok større i mål, men Arcadia har kapasitet til flere passasjerer, forteller ledende havneinspektør Svein Skomsøy hos Kristiansund og Nordmøre Havn.

Atlanterhavsveien populært
Passasjerene er stort sett briter med innslag av australiere, new zealendere og amerikanere. Noen velger å delta på arrangerte turer, noen velger å oppdage byen og regionen på egen hånd.

– Atlanterhavsveien er populært. Det vil gå flere busser dit i kombinasjon med enten Kvernes Stavkirke eller Håholmen. I tillegg blir det guidet bysightseeing både med buss og til fots, sier prosjektleder Synnøve Henden i Visit Nordvest.

Medarbeidere i havneselskapet og destinasjonsselskapet vil være til stede på Storkaia for å dele ut kart, bestille drosjer og bistå med informasjon og bestilling av andre turer. Både Sundbåten og Grip er populært, og Grip-kiosken holder ekstra åpent.

– Kommunen stiller også med ekstra bemanning ved Piren for å «peke» cruisegjestene i riktig retning. Det hjelper mye! Det er supert at kommunen er på ballen og bemanner opp Servicekontoret ved slike anløp. Det er også flott at flere lokale aktører benytter anledningen til å holde lengre åpent denne dagen, sier Henden.

Cruise for voksne
P&O Cruises er et tradisjonsrikt rederi med base i Southampton i Sør-England. De tilbyr klassiske cruise med britisk stil og atmosfære. MS Arcadia er et av rederiets mellomstore cruiseskip, forbeholdt voksne gjester. Det har en lengde på 290 meter og en størrelse på drøye 84 000 bruttotonn.

Om bord kan gjestene delta på aktiviteter som kurs i dans, kunstmaling og bridge, i tillegg til at skipet har fasiliteter som gym, svømmebasseng, boblebad og areal for fotball, bordtennis og basketball. Skipet har også bibliotek og kunstgalleri. Hver dag får gjestene en ombord-avis levert til lugaren der de kan gjøre seg kjent med dagens aktiviteter, åpningstider og annet.

Ytterligere fem cruiseskip har meldt inn anløp til Kristiansund i 2018, i tillegg til et anløp på Smøla i slutten av august.

STENGING AV STORKAIA FREDAG 10. AUGUST

Deler av Storkaia vil bli stengt for biltrafikk i to perioder fredag 10. august. Veien blir stengt i én kjøreretning, fra Scandic Hotel retning Bryggekanten Brasseri, fra kl. 08.30–11.00 og fra kl. 13.00–15.00. Det vil være mulig å komme til parkeringshuset og Malia i Arnulf Øverlandsgate.

Det vil stå en person ved innkjøringen til Arnulf Øverlandsgate som informerer trafikkerende, samt at det settes opp skilt i enden av Langveien.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse