Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
18 juli 2018 14:52
Del på Facebook
Ole Gunnar Solskjær og Molde, som er formsterke for tiden, møter Glenavon fra Nord-Irland i returoppgjør. Manageren i Glenavon mener det blir mission-impossible selv om de vant forste kampen 2-1.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix.
Ole Gunnar Solskjær og Molde, som er formsterke for tiden, møter Glenavon fra Nord-Irland i returoppgjør. Manageren i Glenavon mener det blir mission-impossible selv om de vant forste kampen 2-1.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Glenavon sjokkerte Fotball-Europa og tok sin første seier i europacupspill siden 1995 da de slo Molde 2-1. Manager Gary Hamilton spår et knalltøft returoppgjør i morgendagens kamp på Aker Stadion klokken 18:00

Molde skuffet stort i den første kvalifiseringsrunden til Europaligaen. Borte mot det semiprofesjonelle fotballaget Glenavon fra Nord-Irland gikk moldenserne på et sjokktap.

Seieren var Glenavons første i Europa etter at de slo islandske FH 1-0 i UEFA Cup-kvalifiseringen i 1995. Spillende manager Gary Hamilton har likevel lite tro på eget lag før torsdagens returoppgjør.

– Det er «mission impossible» for oss tross en fantastisk seier i den første kampen, som jeg tror var den en av de største seierne for et nordirsk lag i historien, sier Hamilton til BBC.

Glenavon vant 2-1 takket være scoringer fra Rhys Marshall og Joshua Daniels, mens Eirik Hestad scoret for moldenserne. Fredrik Aursnes kunnet sikret uavgjort fra straffemerket ti minutter før slutt, men skuddet endte utenfor.

Spillere bortreist på ferier

– Fotball-VM har vist oss at alt kan skje i en enkeltkamp i fotball, men å slå Molde over to kamper vil være umulig. Jeg vet vi slo dem hjemme, men vi vet godt hvor sterke de er, fortsetter han.

Laget er semiprofesjonelt, og det merkes på forfallssiden før returoppgjøret. Rhys Marshall er på ferie, mens keeper Johnny Tuffey er i et bryllup.

Tre spillere var bortreist i åpningsoppgjøret, men er ikke tilbake. Andrew Mitchell er fortsatt på bryllupsreise. Samtidig er James Singleton og Sammy Clingan på familieferie.

– Vi visste at spillere ville være bortreist, så vi er forberedt på det. Etter seieren hjemme vurderte vi å fly inn Rhys for oppgjøret. Han var interessert, men det ville innebære en reise på 18 timer for ham. Det ville ikke vært rettferdig for spilleren siden vi må beskytte ham for resten av sesongen, opplyser den spillende manageren.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse