Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
22 april 2018 01:01
Del på Facebook
Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum tar nå grep for å få løst den vanskelige situasjonen partiet har havnet i som følge av en grov melding sendt til partiets tidligere leder Liv Signe Navarsete i 2016. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum tar nå grep for å få løst den vanskelige situasjonen partiet har havnet i som følge av en grov melding sendt til partiets tidligere leder Liv Signe Navarsete i 2016. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen som sendte den grove meldingen til Liv Signe Navarsete, må melde seg innen onsdag, krever Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Hvis ikke anmeldes saken.

– Det var en uhørt tekstmelding som Navarsete aldri skulle fått. Nå har vi kommet så langt og så dypt ned i denne saken at vi som parti ikke har flere virkemidler for å komme dypere inn i materien, sier Vedum til NTB lørdag kveld.

Som partileder vil han derfor nå sørge for å få avsluttet saken:

– Innen onsdag må vedkommende som har gjort dette, melde seg for generalsekretæren. Det er viktig både for Navarsete, men også for dem som var på turen, og som ikke har gjort det, understreker Senterpartiets leder.

– Hvis vedkommende ikke gjør det, har vi ikke flere virkemidler igjen å bruke. Da vil vi anmelde handlingen til politiet. Da kan de vurdere om det har skjedd noe straffbart. De kan også vurdere hvilke grep de kan ta for å finne ut hvem som har sendt meldingen, legger Vedum til.

Hyttetur i 2016
Den mye omtalte meldingen ble sendt under en hyttetur til Storlien i februar 2016. Åtte Sp-tillitsvalgte og to andre menn deltok på turen, men alle ti har i tur og orden meddelt at de ikke har sendt meldingen.

– Det er viktig at vi nå får en avklaring, både for Navarsete og for dem som ikke har gjort det, sier Vedum.

Han viser til at alle som var med på hytteturen, nå er blitt hengt ut i full offentlighet, siden den eller de som sendte meldingen, ikke har tatt ansvar.

– Navarsete har ikke fått noe bedre svar. Det har selvfølgelig vært veldig belastende for henne å stå i dette gang etter gang.

– Et nederlag
Sp-nestleder Ola Borten Moe er blant de ti hytteturdeltakerne.

– At vi har kommet hit, er et stort nederlag for oss alle sammen, men kanskje er det det som må til for å komme til bunns i saken, og finne ut hva som har skjedd. Og i alle tilfeller få satt punktum, sånn at vi får kommet oss videre og partiet kan begynne fokusere fullt på politikken igjen, sier han til NRK.

Videre sier han at dette er en krevende situasjon for både Navarsete, partiet og alle på turen som ikke hadde noe med meldingen å gjøre, og påpeker at det ikke var en kollektiv handling.

Ikke kollektiv straff
Vedum reagerer også sterkt på forslaget fra tidligere Sp-leder Åslaug Haga, som har tatt til orde for å suspendere alle de Sp-tillitsvalgte som var med på turen, i påvente av en avklaring i saken.

– Det er en metode vi i Senterpartiet aldri har brukt og en metode vi aldri kommer til å bruke. Alle metoder skal være ryddige og skikkelige. Kollektiv avstraffelse er ikke ryddig, sier Vedum.

– Den som har gjort det, må ta ansvar for sine handlinger. Vi vet ikke hvem som har gjort det, så det kan potensielt være ni uskyldige av de ti som var på hyttetur.

– Ikke berøringsangst
Senterpartiet har måttet tåle kritikk for håndteringen av saken, og kritiske røster mener partiet har hatt en viss berøringsangst for metoo-saker. Det tilbakeviser Vedum.

– Vi tok dette på alvor i 2016. Jeg hadde samtaler med Navarsete, snakket med eieren av telefonen og overbrakte en skriftlig unnskyldning til Navarsete fra eieren av telefonen. Jeg oppfattet på det tidspunktet at det var der saken kunne ende.

Partilederen viser til at det etiske regelverket i partiet nå er revidert.

– Nå i 2017 og 2018 har vi andre rutiner for en slik sak. Vi har gjennomgått det etiske regelverket. Men ingenting hadde selvsagt vært bedre enn at dette var avklart allerede i 2016.

Vedum mener saken ikke har skadet partiet, men at den er alvorlig for de berørte, Navarsete og de som var med på turen som ikke sendte meldingen.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse