Annonse
Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) under Sjømatdagene på Hell i 2016, hans første offisielle opptreden som fiskeriminister. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) sier epostene som gikk til privatkontoen til (feil )Per Sandberg skyldes en beklagelig glipp.
– NSL er svært opptatt av at all kommunikasjon skal skje åpent. Når vi henvender oss til politikere, om det er sentralt, lokalt eller regionalt eller andre aktører, skal det skje åpent. Vi er ikke avhengige av noen kjøkkeninngang, vi går hovedinngangen når vi skal fram med vårt budskap, sier administrerende direktør Robert Eriksson til P4.

Dagbladet meldte tirsdag at kommunikasjonssjefen i NSL, Frode Reppe, i fjor ville etablere en skjult kanal til Fiskeridepartementets toppledelse. Reppe brukte private epostadresser i stedet for de offisielle, og sendte epostene til en svensk Per Sandberg. I epostene ba Reppe om hjelp til å få fram et budskap til Klima- og miljødepartementet, uten at det kunne spores tilbake til NSL og oppdretterne.

Bakteppet for Reppes eposter er en betent konflikt mellom marine forskningsmiljøer og oppdrettsnæringen. Ericsson sier til P4 at det var en glipp.

– Dette er ikke godt nok forankret i vår organisasjon det som er foretatt her. Det beklager vi på det sterkeste. Sånt skal ikke forekomme, sier han.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For enkle kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse

Siste 6 artikler

Fra Nordmøre Museums fotosamlinger

Fra byggingen av Kvernberget flyplass

Vil Jesper Isaksen få sitt gjennombrudd i år? Her fra en kamp for KBK Rekrutt mot Start i april i fjor. Foto: Steinar Melby / KSU.NO

KBK på pulsen

Foto: Stein Watten

Nyttårsaften

Apple Lisa var en personlig datamaskin utviklet av Apple Computer på begynnelsen av 80-tallet.

Det hendte – 19. januar

Annonse
Annonse