Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
18 april 2018 14:52
Del på Facebook
Smykke fra serien Seaweed
Smykke fra serien Seaweed
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den internasjonalt anerkjente smykkekunstneren lanserer sin nye smykkeserie Seaweed inspirert av tang i forbindelse med Nordic Light. Utstillingen under fotofestivalen er presentert i samarbeid med fotograf Heine Schjølberg og komponist Kjetil Bjerkestrand. Tema er havet.

Lindman flyttet tilbake til sin barndomsby Kristiansund høsten 2016, en fantastisk periode med sol og blå himmel i ukesvis. Hun var så heldig å få bli med en kjentmann ut i leia og rundt i den flotte skjærgården i havgapet utenfor Kristiansund. Der fikk hun se perle på perle av øyer med bortglemte og godt vedlikeholdte små plasser. Etter å ha bodd i en storby i mange år, var naturopplevelsen sterk, og hun opplevde nærheten til havet og elementene som magisk.

– Det var da jeg ble oppmerksom på all den flotte tangen. Både den som duvet i sjøen og den som lå og spraket i høstfarger oppe på svabergene. Jeg ble inspirert og fikk nye tanker om kunstneriske uttrykk, forteller Lindman.

Tang ga inspirasjon

Etter å ha flyttet fra Oslo og ut mot storhavet ble hun også mer oppmerksom på hva som skjer i havbruket og utviklingen rundt bruk av tang og tare. Dette ga også inspirasjon, og tanken på at være med på å framheve et tidsaktuelt tema ble skapende for henne.

Hun ble en del av det nyopprettede verkstedfellesskapet Kristiansund Smykkeverksted, og de første skissene ble til. Høsten 2017 ble hun tildelt et kunstnerstipend fra Møre og Romsdal fylkeskommune og prosjektet var i gang.  

Lokalt samarbeid

– Jeg kom i kontakt med Ingunn Strand, leder i Nordic Light. Dette hadde det vært fint å være en del av, tenkte jeg, og slik ble det! Jeg var også så heldig å få med fotograf Heine Schjølberg og komponist Kjetil Bjerkestrand på prosjektet. Begge syntes dette var en god ide, og slik ble film og spesialkomponert musikk en del av utstillingen. Alt inspirert av havet, sier Lindman.

Smykkene som blir vist i denne utstillingen er støpt i sølv, noen direkte fra tang, mens andre er inspirert fra tangens form. Utstillingen er en begynnelse på denne smykkeserien, som skal vises flere steder i inn- og utland.

Utstillingen i Nordic Light-huset åpner tirsdag 24. april klokken 20.00 ved fylkeskultursjef Heidi-Iren Wedlog Olsen, og kan sees av publikum frem til og med 6. mai.

Fakta  om Kathrine Lindman

Kathrine Lindman har jobbet som smykkekunstner siden 1996. Hennes design er basert på elementer fra naturen, og hun jobber med form og farger på ulike måter. Hennes signaturkolleksjon er «Seashell» i sølv og emalje.

Siden 2010 har hun blitt promotert gjennom en gallerist i New York, og hennes smykker ble vist på catwalken under New York Fashion Week i 2012. Hun har vært presentert på flere kunstmesser og prestisjefulle utstillinger internasjonalt.

Hun fikk mye oppmerksomhet da Barack Obama besøkte Norge i 2009 for å motta Nobels Fredspris, og et av hennes smykker ble kjøpt inn av departementet som gave til Michelle Obama.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 15 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse