Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Per Helge Pedersen
Artikkel
25 oktober 2017 06:00
Del på Facebook
Per Helge Pedersen, fast spaltist. Foto: Privat
Per Helge Pedersen, fast spaltist. Foto: Privat
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er utrolig mange flotte arrangement i Kristiansund gjennom året, men det er plass til enda flere festdager. Jeg vet at mange har kommet med flotte innspill til nye arrangement som kan lage mer fest i byen, men responsen synes å være lunken hos de rette myndigheter og organisasjoner. Det var også en lunken stemning da Smølabonan banket på bydøra første gang for 15 år siden. Alle vet hvilken suksess det har blitt.

Mange kommer med forslag, men…

Jeg får ofte innspill fra frusterte nordmøringer som stadig vekk forsøker å spille inn ideer til dem som er ansvarlige for slike aktiviteter i byen og på Nordmøre, men de får knapt svar. Slik skal det ikke være! Det vises til arrangement som er blitt suksess andre steder både i inn- og utland. Suksessen kan gjentas i Kristiansund om det være seg Julemarkeder, Martnasdager eller andre festdager gjennom året.

Opp gjennom årene har jeg på ulike måter medvirket til at store arrangement er blitt lagt til byen. Dette er arrangement som har brakt hundrevis, for ikke å si tusenvis av besøkende til distriktet. Dette har vært vellykket – og jeg har fått mange takksigelser fra dem som har vært med på slike arrangement.

Savner entusiasmen

Det jeg savner er entusiasmen blant dem som skal jobbe for å sette byen på Norgeskartet. Jeg har sjelden eller aldri blitt kontaktet eller takket for dette initiativet.  Takken betyr ikke så mye for meg, men jeg er forundret over hvor lite engasjement jeg møter fra dem som er lønnet for å skape liv i byen og på Nordmøre.

Det er utrolig mange nordmøringer som sitter sentralt i norske bedrifter og organisasjoner. Dette er personer som kan bidra til at det blir lagt arrangement til Kristiansund og Nordmøre. Hvorfor ikke være mer proaktiv i forhold til slike beslutningstakere?

Det å samle folk fra fjern og nær i Kristiansund og på Nordmøre fører til økt trafikk på flyplassen, på busser, i biler og på Hurtigruta – det fører til flere hotellovernattinger, flere restaurantbesøk og det fører til økt handel. Og ikke minst – det fører til mer liv i byen og distriktet.

Slike arrangement er en døråpner til distriktet vårt. Mange som deltar på møter og konferanser kommer tilbake hit på familieferier. Når folk utenfra først har fått øynene opp for hvilke enorme opplevelser man kan få i Kristiansund og på Nordmøre – ja, da kommer folk tilbake. Jungeltelegrafen vil gå rundt om i verden – og da kan det komme enda flere. De beste markedsførerne for Nordmøre er dem som kan melde om vellykkede opphold.

Festdager skaper stolthet

Jeg vet ikke hvordan vi skal løse denne utfordringen. Politikerne har selvsagt et ansvar . Det samme har alle som er ansatt i kommuner og organisasjoner. Det synes som om at alt for mange drukner i sine daglige gjøremål. Deres tid synes ikke å strekke til. Hver kreativ - hev blikket sier jeg. Og for all det - svar dem som kommer med sine gode forslag.

Festdager skaper aktivitet. Aktivitet skaper inntekter – og ikke minst skaper slike festdager stolthet.

Vi trenger flere festlige, folkelige arrangement både i byen og i kommunene på Nordmøre.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse