Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
24 oktober 2017 19:55
Del på Facebook
Uglan synger at de ikke vil hjem og støtter eget lag lenge etter at Colorline Stadion er tømt for Ålesundsupportere.
Uglan synger at de ikke vil hjem og støtter eget lag lenge etter at Colorline Stadion er tømt for Ålesundsupportere.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha vært på Colorline Stadion sist lørdag, er jeg overbevist om at Uglan og supporterne kommer til å bidra sterkt til fornyet kontrakt i Elitedivisjonen. KBKs suksess ved at de ettertrykkelig beviser at de har noe å gjøre på elitenivået i norsk fotball, er også veldig viktig for psyken til innbyggerne i et presset regionssenter. Det er en herlig optimisme som skapes av og rundt KBK.

Herlig massesuggesjon

Undertegnede er ikke spesielt flink til å hverken synge med eller være høylytt under tilstelninger. Det samme gjelder også for min kamerat som jeg så kampen sammen med. Vi var skjønt enige om at vi aldri hadde vært mer høyrøstede og syngende noen gang, påvirket av en fantastisk supportergruppe på denne festdagen. 

Kristiansunds ordfører, Kjell Neergaard var selvsagt på plass på første rad med sin familie. På slutten av kampen, når Uglan og de øvrige supporterne er i ferd med å overdøve hjemmepublikummet med sang og kamprop, snur ordføreren seg og drar i gang «D e vi som e fra Kristiansuinn». Folk reiser seg og brøler i takt og man føler man tar del i et uovervinnelig fellesskap. For en gåsehudstemning ! 

Den samme driven håper vi er overførbar til andre viktige saker for Kristiansund, et regionssenter som må sies å være inn i en særdeles kritisk fase av sin eksistens. 
«D e vi som vil ha eget sykehus», «D e vi som drar te Trøndelag», «D e vi som vil ha høyskolesenter i Kristiansuinn», «D vi som e lei av stemorlig fylkesbehandling» osv. Det er bare for ordføreren å lede an. Det er ikke verre enn det var på lørdag å få med seg folket.

Til og med sikkerhetsvaktene koste seg

Stemningen var så god og så smittende at til og med Ålesunds sikkerhetsvakter koste seg. Ekte smil og engasjement. Intet bråk eller ureglementert oppførsel fra publikum. Kun toppsupportere som rett og slett ikke ville hjem fra stadion. Uglan og øvrige supportere var den 12. mann inntil utvisningen og KBK ble redusert til 10 spillere. Men hva gjør vel det når Uglan spiller opp og i realiteten fyller både plassen til nr. 11 og nr. 12 med sin support. Det var kun tilfeldighetenes spill og mangel på støtte fra Fru Fortuna som gjorde at det ble 1–1 i stedet for 2–0 til KBK.

Smittende optimisme

Optimismen som skapes av og rundt KBK smitter og vil være livsviktig i tiden som kommer med mange tøffe utfordringer for vårt kjære Kristiansund. Det er også derfor av særdeles viktighet at vi holder oss oppe i den divisjonen disse spillerne, dette trener- og ikke minst støtteapparatet fortjener å være i. Greier man å etablere KBK i elitedivisjon er det et herlig bevis på at alt er mulig, bare man har folk som tror og brenner for det man holder på med. Akkurat det er overførbart til alt og alle.

Derfor er det viktig at flest mulig blør for drakta i de siste kampene. Det er ekstremt viktig å beholde plassen. Kristiansund er avhengig av det. Flest mulig poeng må plukkes på de resterende kampene, og spillere, trenere, støtteapparat, Uglan og øvrige supportere har alle sitt å bidra med for å lykkes.

Supermann for noen minutter

Hvis du ønsker å føle på «Supermann-følelsen» og å være en del av noe mye større enn deg selv, dra på kamp på søndag mot Odd, finn deg plass i nærheten av Uglan og la deg rive med. Å være med på dette eventyret er rett og slett styrking av mental folkehelse. Takk, Uglan og KBK.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse