Stortingspresident Olemic Thommessen mener statsråder må møte i Stortingets spørretime med mindre det oppstår uforutsette hendelser. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Fire statsråder får kritikk fra stortingspresidenten fordi de prioriterte regjeringsforhandlinger fremfor spørretimen 10. januar.

Helseminister Bent Høie (H), samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp), fiskeriminister Per Sandberg (Frp) og kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) møtte ikke i Stortingets spørretime 10. januar. I stedet deltok de i regjeringsforhandlingene på Jeløya.

I et brev skriver stortingspresident Olemic Thommessen (H) at han og presidentskapet forventer at statsråder stiller i spørretimen, uavhengig av det han kaller regjeringens indre agenda, melder NRK.

– Med mindre uforutsette hendelser gjør at det ikke er mulig for den enkelte statsråd å møte, forventer Stortinget at de prioriterer deltakelse i spørretimen, heter det i brevet.

Det var parlamentarisk leder Marit Arnstad i Sp som klaget de fire statsrådene inn for presidentskapet.

Helseminister Bent Høie mener imidlertid at Sp kritiserer dem for noe som er vanlig praksis.

– Det er helt åpenbart at Senterpartiet har bestemt seg for ikke å spille med vanlige spilleregler, men heller sette denne saken på spissen som en del av et politisk spill, sier han og legger til at han hadde fått et spørretimespørsmål som han avklarte med spørsmålsstilleren at det var greit at ble utsatt til uken etter.

Høie sier videre at han synes det stortingspresidenten skriver er helt greit.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For enkle kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse

Siste 6 artikler

Viadukten under bygging i 1946. Fra Nordmøre Museums fotosamlinger.

Viadukten under oppføring i 1946

Foto: Steinar Melby

Songa Encourage på vei inn Griphølen

Emil Jannings, beste skuespillerEmil Jannings, beste skuespiller. Fra den første Oscar-utdelingen . Bundesarchiv, Bild 102-07770 / CC-BY-SA 3.0 [CC BY-SA 3.0 de (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/de/deed.en)], via Wikimedia Commons

Det hendte – 18. februar

Nordsundbrua. Fra Nordmøre Museums fotosamlinger.

Nordsundbrua i Kristiansund

Foto: Kurt Helge Røsand

Kristiansund kledd i hvitt

Annonse

Relevant innhold

Mest lest

Jonas Gahr Støre taler til folket. Foto: Arbeiderpartiet

AP må endre kurs

«Hvis flertallet ønsker at forutsetningene for flytting skal utredes,  må Kristiansund Bystyre,- igjen i demokratiets navn-, fatte vedtak i samsvar med dette, og søke om å få avklart forutsetningene for å forankre Nordmøre i region Trøndelag. Derfor bør NTT stille seg i førersetet og ta initiativ til en underskriftskampanje for å fremme krav om en folkeavstemning.» – mener «Reserve-Trønder'n» i dette leserinnlegget.

Et slag i luften? – men likevel!

Arken, Goma og Nordsundbrua anno 1936. Fra Nordmøre Museums fotosamlinger.

Arken, Goma og Nordsundbrua

Sundbåtene Lyn og Kvikk. Fra Ida M. Knudtzons fotosamlinger, nå en del av Nordmøre Museums fotosamlinger.

Sundbåtene Lyn og Kvikk

Annonse