Mange gode oppskrifter som har vært i familien i 5 generasjoner.

Tor Sevaldsen Bakeri kommer tilbake på lokale hender og fokuserer på lokalmarkedet igjen. Bakeriet i Ålesund overtas av andre eiere. Tor Jan Sevaldsen sier at dette er å vende tilbake til røttene.

Den velrennomerte og baker- og konditorbedriften er inne i sin største omstillingsprosess noen gang i sin 45-årige historie. Etter flere år med bakerivirksomhet både i Ålesund og Kristiansund, blir det nå fokus på Kristiansund og Nordmøre. Eva Britt Hammervold, Andre Lyngsgård og Morten Sevaldsen som er nøkkelpersoner i bedriften med årelang erfaring, kommer også inn på eiersiden, sammen med Tor Jan og Wenche Sevaldsen.

Bakgrunnen for omstillingen av bakerikonsernet er at de økonomiske resultatene har forverret seg etter flere år med underskudd. Nå måtte noe gjøres, sier Tor Jan Sevaldsen.

Han har fått med seg sine tidligere eiere og samarbeidspartnere, banken og andre viktige støttespillere på en omstillingspakke. Det nystiftede selskapet med det velrennomerte navnet Tor Sevaldsen Bakeri overtar driften av anlegget i Kristiansund. Samarbeidspartnerne overtar anlegget i Ålesund. Begge er fornøyde med den løsningen man nå har kommet fram til.

Endringene i driftsmodellen vil ikke bare innebære endring i produksjon, men også en reduksjon i antall årsverk. Noen av de som har mister jobben i Kristiansund, er tilbudt jobb ved Mesterbakeren sitt anlegg i Ålesund, og det er aktuelt for noen av dem å flytte over dit, sier Sevaldsen.

sevaldsen far sonn bilde 2 400Far og sønn smaker på årets første julebakst i det tidligere bakeriet på InnlandetProduktene fra Tor Sevaldsen Bakeri vil fortsatt være å finne i butikkhyllene rundt om på Nordmøre og i Romsdal.

  • Dette gir oss mer frihet til å drive vår egen produktutvikling i takt med det som lokalmarkedet vil ha. Derfor vil vi ha enda tettere dialog med kundene. Vi baker alt som bærer vårt navn, lokalt i Kristiansund. Og vi kommer til å legge om til ren nattbaking, slik det var før, så det blir enda ferskere brød av dette, sier Tor Jan Sevaldsen.

De gode Sevaldsen-kakene blir som før, og bakeriutsalget på Løkkemyra er ikke berørt av omstillingen, da den ligger i et annet selskap enn selve bakeridriften.

– Vi ønsker å bygge videre på det Tor Sevaldsen har representert fra starten – vi vil tilbake til røttene våre og dyrke det vi er aller best på, nemlig å være lokalbaker for lokalbefolkningen. De fleste på Nordmøre har et forhold til bakeriet vårt og til produktene våre. Her har vi en solid grunnmur å bygge på, når vi nå omstiller, sier Tor Jan Sevaldsen.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format, tilknyttede artikler og med kinoprogrammet i Kristiansund i tillegg.

Relevant innhold

Annonse