Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
19 februar 2019 22:05
Del på Facebook
Et sjeldent enig Nordmøre (minus Eide) med sterk tilbakemelding til HMR sitt styremøte den 20. februar 2019. Illustrasjon: Wikipedia / KSU.NO
Et sjeldent enig Nordmøre (minus Eide) med sterk tilbakemelding til HMR sitt styremøte den 20. februar 2019. Illustrasjon: Wikipedia / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter møtet mellom HMR og ordførerne på Nordmøre den 14.2.2019, har Orkide gitt en kraftig tilbakemelding til styret i Helse Møre og Romsdal og adm. dir. Espen Remme, underskrevet av samtlige Nordmørsordførere (ordføreren i Eide mangler). Tilbakemeldingen er en av mange referatsaker på morgendagens styremøte i helseforetaket. 

Her blir det uthevet at regionrådet ikke aksepterer ytterligere nedbygging av spesialisthelsetjenesten på Nordmøre i interimsperioden til nytt sykehus står ferdig. De presenterte premisser for innsparingsforslagene knyttet til føde- og rehabiliteringstilbudet bestrides. Sammen med det stramme tidsløpet som helseforetaket har lagt opp til, fremmes det forslag som ytterligere vil forsterke skjevheten i tjenestetilbudet for innbyggerne i Møre og Romsdal.

Tilbakemeldingen sier også at tidspresset i prosessene, fører til at kommunene hverken får reell innflytelse eller god samhandling for tilrettelegging av fremtidsrettede løsninger innen kommunenes helsetjenester eller spesialisthelsetjenesten.

At også byggprosjektet har påført påført helseforetaket ekstra kostnader og forlengelse av interimsperioden frem til nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal (SNR) står ferdig, ser Orkide som ytterst uheldig i forhold til HMR sin «sykehushistorie».

Stiller seg tvilende til besparelseseffekter

I forhold til til de nylig gjennomførte ROS-analysene for samling av fødetilbud i Kristiansund eller Molde og samling av all døgnbasert rehabilitering til Ålesund, skriver Orkide følgende:

Så langt er det ikke presentert beregninger av økonomiske konsekvenser for dette, og regionrådet stiller seg tvilende til om samling av føde/barsel og rehabilitering vil gi direkte økonomiske besparelser for HMR. Regionrådet er spesielt bekymret for at HMR og HMN er villig til å ta ansvar for den økte dokumenterte risikoen som lengre avstander til fødetilbud representerer.

Advarer også mot at SNR, HMR og regionens fremtid står på spill

Tilbakemeldingen avsluttes med en bekymring om at SNR vil svekkes dersom forslagene om om å samle fødeavdelingene og rehabiliteringstilbudet blir realisert. Dette vil i sin tur kunne utforde HMR som eget helseforetak og Møre og Romsdal som egen region.

Se hele tilbakemeldingen  fra Orkide, som er en av svært mange dokumenter på en betydelig saksliste på morgendagens styremøte i Helse Møre og Romsdal.

Tilbakemelding fra møtet med HMR og ordførerne på Nordmøre 14.februar 2019
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøSamferdselskomiteen er ikkje SD, og Lien hevder at elbilar lader både oppover og nedover bakke. Kor mykje makt har Sp?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva med den gamle tanken om Reknes og bytunell?Og bypakke på linje med Ålesund og Kristiansund?Eller har tilliten til Møreaksen ...
Terje Sundsbø 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDu leser ikke de linkene jeg gir deg, gjør du? Da vil du se at det ikke er lokale politikere ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøNo er det ein gang slik at det var SVV som ikkje fann rom for Møreaksen i si innstilling til ...
Terje Sundsbø 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrEn av konsekvensene av en utsettelse av Møreaksen er flytting av fergeleiet ut fra sentrum av Molde. Denne flyttingen har ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøBare å kaste korta dine.Du har gått surr i virvaret av premisser.
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse