Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Per Helge Pedersen
Artikkel
04 oktober 2018 12:10
Del på Facebook
Per Helge Pedersen, fast skribent
Per Helge Pedersen, fast skribent
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Er lekkasjene fra statsbudsjettet riktige, kommer det nå statlige penger til nytt kulturhus og museum i Kristiansund. Det antydes et beløp på 150 millioner kroner. Med midlene som kommer fra kommune og fylke, har man endelig den økonomiske grunnmuren på plass. Og nå synes det å være underordnet hvor det nye kulturhuset og museet skal lokaliseres. Alle synes nå å være enige om at en samlokalisering med Campus på Devoldholmen er helt rett.

Mange penger er ødslet vekk
Hadde man hatt denne enigheten tidligere, er jeg overbevist om at man allerede har vært i gang med byggingen. Dessverre er det brukt mange millioner unødvendig i planlegging på prosjektet Langveien Ungdomsskole/Folkets Hus. Dette har vært et håpløst prosjekt etter mitt syn. Men alle som stilte kritiske spørsmål om lokaliseringen, ble omtrent bannlyst av den ledende eliten i byen. Alle avvikende forslag uansett hvor konstruktive de var, kunne forpurre prosjektet må vite.

Se til Molde
Mens man i Kristiansund har vært omtrent handlingslammet de siste årene, har Molde både fått et nytt Jazzhus med bibliotek (bygget av Br. Røsand) og et flott nytt museum. Riktignok har vi gjort omfattende ombygginger og utbedringer i Festiviteten. Hadde man bygget på Festiviteten kunne vi allerede hatt et flott Opera- og kulturhus i byen. Jeg har på mange av mine reportasjereiser i Byggeindustrien  rundt om i verden sett på hvordan gamle verneverdige bygg har fått nytt liv med spennende påbygg. Det samme kunne man ha fått til i Festiviteten, men dessverre manglet både kreativitet og beslutningsevne.

Nå skal jeg ikke bruke mer tid på gamle synder. Det viktige nå er at man står sammen – og at man kan bygge et fremtidsrettet prosjekt som opplagt vil bety mye for utviklingen både i Kristiansund og på Nordmøre.

Vi har fantastiske Vågen
Havna er selve hjertet i Kristiansund. Vågen er unik. Heldigvis overlevde mange flotte og viktige bygg krigen inne i Vågen. Takk og pris har de også overlevd årtider med elendig vedlikehold. For min del har jeg brukt mye tid på Mellemværftet som i dag er en skatt av de sjeldne. Jeg satt i sin tid i Vågenutvalget som pekte på alle mulighetene vi hadde. Nå er mange av disse tankene i ferd med å bli virkeliggjort.

Jeg fryder meg hver gang jeg ser hvordan det flotte prosjektet på Kranaskjæret reiser seg.

Klarer vi nå å realisere det nye Campus-prosjektet sammen med Opera- og kulturhus, museumsbygg og gjerne også et bibliotek – ja da har vi sannelig klart å skape et Kinderegg. Vi har mange kreative arkitekter som sikkert vil kunne komme med gode forslag på utformingen.

For hele Nordmøre vil et slikt prosjekt få stor betydning. Lykke til!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøSamferdselskomiteen er ikkje SD, og Lien hevder at elbilar lader både oppover og nedover bakke. Kor mykje makt har Sp?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva med den gamle tanken om Reknes og bytunell?Og bypakke på linje med Ålesund og Kristiansund?Eller har tilliten til Møreaksen ...
Terje Sundsbø 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDu leser ikke de linkene jeg gir deg, gjør du? Da vil du se at det ikke er lokale politikere ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøNo er det ein gang slik at det var SVV som ikkje fann rom for Møreaksen i si innstilling til ...
Terje Sundsbø 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrEn av konsekvensene av en utsettelse av Møreaksen er flytting av fergeleiet ut fra sentrum av Molde. Denne flyttingen har ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøBare å kaste korta dine.Du har gått surr i virvaret av premisser.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse