Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
23 november 2022 14:19
Del på Facebook
Dugnadsgruppa Ramsailt ved Mellemværftet, Vågen i Kristiansund , noen dager før området forvandles til et levende og tradisjonsrikt julemarked. Fra venstre: Noralf Heggem, Ronald Johansen, Sissel Mjønes Bergsnev, Eva Halaas, Britt D'angelo og Tove Aksnes. Foto: Steinar Melby, KSU.NO
Dugnadsgruppa Ramsailt ved Mellemværftet, Vågen i Kristiansund , noen dager før området forvandles til et levende og tradisjonsrikt julemarked. Fra venstre: Noralf Heggem, Ronald Johansen, Sissel Mjønes Bergsnev, Eva Halaas, Britt D'angelo og Tove Aksnes. Foto: Steinar Melby, KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag den 27. november 2022 fra klokken 15:00–19:00, er det igjen klart for arrangementet Jul i Vågen. Dugnadsgruppa Ramsailt og Nordmøre Museum samarbeider om en rekke aktiviteter og tilbud for et tradisjonelt og gammeldags julearrangement den første søndagen i advent.

Vågen forvandles denne dagen til et levende og tradisjonsrikt julemarked og Nordmøre Museum sørger for å presentere og synliggjøre levende kulturhistorie i hele området fra Kulturfabrikken og ned til Kaffebrenneriet Patrick Volckmar.

Annonse
Annonse

Julemarkedet med salgsboder vil man finne veien fra Kulturfabrikken og innerst i Vågen. I tillegg vi det være nisser og nissetog, juletregange med julesanger og andre kulturelle underholdningsinnslag. Salgsbodene og markedet vil som tidligere inneholde varer og tilbydere innen håndarbeid, kunst, tradisjonelt håndtverk, lokalmat m.m.

– Det vil også bli muligheter for å kjøpe varm mat og annen mat, sier Tove Aksnes.

Annonse
Annonse

Rekord i antall salgsboder

– Det har aldri vært så mange salgsboder som i år. Vi teller bortimot 70 salgsboder og vi har fylt opp hele markedsområdet, sier Sissel Mjønes Bergsnev entusiastisk. Dette kommer ikke helt av seg selv og hun legger ikke skjul på at det har krevd sine timer for å få denne kabalen til å gå opp.

I fjor var første året dugnadsgruppa Ramsailt tok initiativ til å gjennomføre arrangementet som i år har invitert med Nordmøre museum som samarbeidspartner. Nordmøre museum har også tidligere vært med på bidra til dette tradisjonsrike arrangementet hvor man også har som målsetning å ta vare på og informere om vår kulturhistorie.

Ulike aktiviteter

  • Nordmøre Museum stiller med åpen smie, som har vært en av flere populære aktiviteter under tidligere arrangementer. Ved Mellemværftet blir det også servert gløgg. I følge Geir Aandahl, som tilfeldigvis sykler forbi under fotoseansen med Ramsailt, vil man også starte den gamle dampmaskinen fra sundbåten Presto for første gang på 50 år.
  • Gange rundt juletre
  • Åpne dører i Seilerforeningen
  • I smia vil det bli mulig også for barn å kunne smi sin egen lykkeamulett.
  • Blankmyra Gård arrangerer hesteridning og har også med dyr fra gården, blant annet kaniner og høns.
  • Underholdning blir det også mye av på markedet. Det kommer dansere fra Operaen i Kristiansund, barnekor som står for åpningen klokken 15:00, musikkorps, lesestund for de minste, sangere fra Scene Ung med mer.
  • Kaffebrenneriet - Handelshuset Patrick Volckmar har åpen kafe.
  • Aktiviteter for barn inne i Kulturfabrikken i regi av SpareBank 1 Nordmøre
  • med mer...

Leder av Ramsailt, Britt D'Angelo ønsker å benytte muligheten til å takke støttespillere og sponsorer som Braatthallen, NEAS, SpareBank 1 Nordmøre, Sunndal Sparebank, Operaen i Kristiansund, Kulturfabrikken, Sparebanken Møre, Elektroservice og Kristiansund kommune. Hun ønsker å rette en spesiell takk til Operaen i kristiansund for sin velvilje og positivitet til å stille opp. Takk også til Varde AS som stiller med spesiallaget juletrefot til julegrana som skal settes opp.

– Velkommen til et fantastisk tradisjonelt julearrangement og en koselig førjulsopplevelse på søndag. Kle dere godt i tilfelle værgudene ikke spiller helt på lag, sier Britt D'Angelo.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 18 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøSamferdselskomiteen er ikkje SD, og Lien hevder at elbilar lader både oppover og nedover bakke. Kor mykje makt har Sp?
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva med den gamle tanken om Reknes og bytunell?Og bypakke på linje med Ålesund og Kristiansund?Eller har tilliten til Møreaksen ...
Terje Sundsbø 20 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDu leser ikke de linkene jeg gir deg, gjør du? Da vil du se at det ikke er lokale politikere ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøNo er det ein gang slik at det var SVV som ikkje fann rom for Møreaksen i si innstilling til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrEn av konsekvensene av en utsettelse av Møreaksen er flytting av fergeleiet ut fra sentrum av Molde. Denne flyttingen har ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøBare å kaste korta dine.Du har gått surr i virvaret av premisser.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse