Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
21 april 2022 19:29
Del på Facebook
Daglig leder i ON Ocean Network, Nils Erik Pettersen. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Daglig leder i ON Ocean Network, Nils Erik Pettersen. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ON Ocean Network ved daglig leder Nils Erik Pettersen, i tett samarbeid med Møre og Romsdal fylke, har tatt initiativ til å etablere et fremtidig Opplæringskontor for IT og Media.

Et opplæringskontor er i praksis et bedriftssamarbeid som tar ansvar for opplæring av lærlinger, lærekandidater eller praksiskandidater. I går onsdag den 20. april 2022, i kontorfellesskapet mELLOm i Kristiansund, ble det gjennomført et innledende møte med aktuelle næringslivsaktører som kan være interessert i å være med i dette samarbeidet. Målsetningen er at kontoret skal være operativt og kan ta i mot lærlinger i en eller flere bedrifter innen IT og/eller media til skolestart høsten 2022.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Nils Erik Pettersen, initiativtaker fra ON Ocean Network, innledet med bakgrunn og behov for et slikt opplæringssamarbeid og at dette ville være med på å løse rekrutteringsutfordringer innen mange spennende etableringer og og vekst innenfor flere bransjer i fylket. Pettersen presenterte også kontorfellesskapet i mELLOm, hvor man planlegger at det nye opplæringskontoret etableres.

Uten at det har vært planlagt på forhånd, har det etterhvert blitt etablert et spennende kontorfellesskap i mELLOm, som har tiltrukket mange flere solide aktører innen IT og media. Det gjør veien kort til potensielle lærebedrifter i en startfase. – Dette er selvsagt ikke noe kriterium for å være med i bedriftssamarbeidet, understreker Nils Erik Pettersen.

En av fordelene med et slikt kontor er at det åpner muligheter for at bedrifter som tidligere ikke har hatt kapasitet til å ta i mot og følge opp lærlinger, nå kan det. Opplæring kan gjennomføres i flere bedrifter som gjør at man kan dele på en lærling. Dette muliggjør at for eksempel småbedrifter og bedrifter som har sesongbasert virksomhet, nå har mulighet til å ta i mot lærlinger.

Roy A. Tvedt fra M&R fylke presenterte blant annet hvilken rolle fylkeskommunen har i forhold opplæringskontor og lærebedrifter. Fylkeskommunen er instansen som godkjenner både lærebedrifter, opplæringskontor og lærekontrakter.

Annonse
Annonse

Opplæringskontoret vil være et effektivt bindeledd mellom Møre og Romsdal fylkeskommune som sørger for at opplæring følger fagplan, tar seg av administrative oppgaver og følger opp både bedrifter og lærlinger underveis.

Det er et sterkt og økende behov for lærebedrifter i fylket. Et øyeblikksbilde basert på antall søkere innen «Informasjonsteknologi og medieproduksjon» (nytt fra 20/21), viser at det er 71 søkere på VG1, 53 på VG2 og 42 søker læreplass for 2022-2023.

20220420 150024Fride Bae og Roy A. Tvedt fra M&R fylke. Foto: Steinar Melby / KSU.NO

Roy A. Tvedt presenterte også et meget dynamisk utdanningstilbud med mange veier utenom normalmodellen ( VG1->VG2->Opplæring). Sammen med Fride Bae, som leder prosjektet «Digitale talenter» i M&R fylke, understreket de to at dette gjorde det mulig å fange opp mange flere som kanskje trodde de hadde valgt feil eller som av andre grunner ikke kunne/ville følge normalmodellen. Slik fanges opp eller unngår man i mindre grad at personer havner i utenforskap. Opplæringskontoret ville også i så måte være en effektiv og viktig instans for å bidra til å dekke næringslivets behov for å lære opp og rekruttere tilstrekkelig med fagpersonell.

Det planlagte kontoret har potensial til å utgjøre Opplæringskontoret for IT og Media for hele Møre og Romsdal, selv om dette ikke er avklart eller bestemt ennå. Det ble imidlertid ikke lagt skjul på av representantene fra Møre og Romsdal Fylkeskommune, at de syntes denne etableringen er svært spennende og at den vil være med å dekke et økende opplæringsbehov innen fag hvor fylket fremdeles ikke har noe opplæringskontor.

Fylkeskommunen vil være en sterk bidragsyter videre til å etablere tjenesten.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 15 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøSamferdselskomiteen er ikkje SD, og Lien hevder at elbilar lader både oppover og nedover bakke. Kor mykje makt har Sp?
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva med den gamle tanken om Reknes og bytunell?Og bypakke på linje med Ålesund og Kristiansund?Eller har tilliten til Møreaksen ...
Terje Sundsbø 17 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDu leser ikke de linkene jeg gir deg, gjør du? Da vil du se at det ikke er lokale politikere ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøNo er det ein gang slik at det var SVV som ikkje fann rom for Møreaksen i si innstilling til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrEn av konsekvensene av en utsettelse av Møreaksen er flytting av fergeleiet ut fra sentrum av Molde. Denne flyttingen har ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøBare å kaste korta dine.Du har gått surr i virvaret av premisser.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse