Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
01 desember 2021 11:24
Del på Facebook
Barna på Gomalandet skole er fruktreddere. Her er to av de, Ewen Totev og Tale Langaas, sammen med rektor, Kjell Arne Haugan. Foto: Gomalandet skole
Barna på Gomalandet skole er fruktreddere. Her er to av de, Ewen Totev og Tale Langaas, sammen med rektor, Kjell Arne Haugan. Foto: Gomalandet skole
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kultur-, næring- og folkehelseutvalget gir Møre og Romsdal sin miljøpris til Gomalandet SFO. De får prisen for sitt engasjement for å redusere matsvinn og for å formidle gode holdninger til resirkulering og gjenbruk.

– Å redusere forbruket og å redusere matsvinn er noe som en på et individnivå kan bidra med for å få til mer bærekraftig bruk av de ressursene vi har. Gomalandet skole SFO sitt engasjement for å redde frukt og annen mat fra å bli kastet, er til stor inspirasjon for andre skoler, og bidrar til å gi både unge og voksne gode holdninger til matsvinn og forbruk. Å lære seg å ivareta maten og bruke det som har blitt produsert, er en viktig lærdom for generasjonen som vokser opp i dag, sier Marit Nerås Krogsæter (Sp), leier kultur-, næring- og folkehelseutvalget.

Redder mat

«Matredderne på Gomalandet SFO» handler om å redusere matsvinn. Prosjektet var først en del av et nasjonalt prosjekt «Matjungelen» som skolen har deltatt i noen år. Nå henter ungene på skolen frukt og grønnsaker fra butikkene tre dager i uka, mat som ellers ville blitt kastet. Elevene lærer om bærekraft og får samtidig sunn og god mat, og nok frukt til å dekke hele skolen sitt behov hele uken. Ungene kjeldesorterer også emballasjen som følger med maten.

Prosjektet har gjort skolen mer bevisst på forbruket sitt. Nye leker, spill og møbler til SFO blir ikke kjøpt inn, men er gjenbruk. Prosjektet treffer godt på gjentatte bærekraftmål, slik som god helse og livskvalitet, ansvarlig forbruk og produksjon og samarbeid for å nå måle.

Miljøpris siden 2009

Møre og Romsdal fylkeskommune har hvert år siden 2009 delt ut en miljøpris til noen som har gjort et særlig fortjenestefullt arbeid innenfor områdene bærekraftig utvikling, klimaer, biomangfold, forurensning eller alternativ og fornybar energi. Miljøprisen skal være en stimulans til miljøarbeidet i fylket. Selve prisen blir delt ut under fylkestingssamlingen i desember og består av et kunstverk av en lokal kunstner og 15 000 kroner. Siden 2009 har prisen blitt delt ut til ulike formål og til både enkeltpersoner, bedrifter og organisasjoner.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøSamferdselskomiteen er ikkje SD, og Lien hevder at elbilar lader både oppover og nedover bakke. Kor mykje makt har Sp?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva med den gamle tanken om Reknes og bytunell?Og bypakke på linje med Ålesund og Kristiansund?Eller har tilliten til Møreaksen ...
Terje Sundsbø 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDu leser ikke de linkene jeg gir deg, gjør du? Da vil du se at det ikke er lokale politikere ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøNo er det ein gang slik at det var SVV som ikkje fann rom for Møreaksen i si innstilling til ...
Terje Sundsbø 3 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrEn av konsekvensene av en utsettelse av Møreaksen er flytting av fergeleiet ut fra sentrum av Molde. Denne flyttingen har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøBare å kaste korta dine.Du har gått surr i virvaret av premisser.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse