Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Bibbi Bøhn, Aure
Kronikk
18 juli 2022 10:00
Del på Facebook
Senterpartiets Geir Pollestad la i forrige uke frem kravet fra Senterpartiets stortingsgruppe om eksportbegrensning på strøm. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Senterpartiets Geir Pollestad la i forrige uke frem kravet fra Senterpartiets stortingsgruppe om eksportbegrensning på strøm. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Nok er nok. Politikere med autoritet opponerer mot egen regjerings handlingslammelse. Vi er mange som har påpekt problemene og etterlyst handling, uten at det har hatt nevneverdig effekt. Nå tar endelig noen toneangivende stortingspolitikere affære mot sin egen regjerings ynkelige behandling av forhold vi alle lider under.

Vi, det norske folk, forstår ikke hva som foregår! Hva er det våre politikere ønsker å oppnå for seg selv? For oss, hvis stemmer de er avhengige av, oppnår de bare forakt og fortvilelse. Er Norge et fritt land eller er vi et lydrike under EU? Vanlige borgere kan ikke fatte hva det er som skjer med landets suverenitet.

Annonse
Annonse

Paracet mot lungebetennelse

I lange tider har vi måttet finne oss i vanvittige strømpriser og vanvittige drivstoffpriser. Her finnes løsninger, men Aasland & co nekter å gjøre noe som monner. Strømstøtte, ja vel, bra det, men det er som Paracet mot lungebetennelse. Det er forholdene som har ført oss til disse krisene som må tas tak i. Det har flere EU land gjort, hvorfor ikke Norge? Hva er det politikerne tjener på dette? De mister stemmer, de mister opparbeidet tillit, de mister siste rest av anstendighet. Så hva tror de å kunne oppnå med dette hardkjøret mot oss som de er valgt til å tjene?

På min morgentur i dag, i 8 grader, stiv kuling og høljende regn, kverner tankene. Rundt meg er en kakofoni av lystig lyd! Skummende bølger slår mot stranden, rullesten ramler romlende rundt, beskjedne bekker har svulmet til fosser og stryk, trærne stønner og pådrar seg vridde stammer fra det evige vestaværet.

Annonse
Annonse

Våre liv manipuleres

Norge er et land med kontraster, vi er et folk med rettferdighetssans og stamina. Hvorfor finner vi i oss i at noen manipulerer med livene våre? Hvorfor får vi ikke en folkereising mot uretten som nå forsøkes forklart bort? Det står ikke til troende at vi må tømme vannmagasinene, at vi må selge kraft rimeligere til England enn til nordmenn, at drivstoffet ikke kan gjøres rimeligere med enkle grep, at urørt natur må bygges ned for å skaffe mer strøm som vi ikke trenger.

Bekymret olje- og energiminister – latterlig

Det blir latterlig når olje- og energiministeren står på tv og vrir sine hender og sier han er så bekymret! Stakkars mann! Hva da med alle småbedrifter som nå ser konkursen nærme seg, hva med alle «vanlige folk» som ikke vet sin arme råd, hva med alle oss som trodde på politikerne? Vi trodde de var der for å bruke sin makt til å løse kriser og utfordringer!

Tør vi håpe på noe bedre nå, nå som stortingspolitikerne selv utfordrer egen regjering?

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Bernt Øien · 1 år siden
    "Vi, det norske folk, forstår ikke hva som foregår!"  Det tror jeg er en rett påstand. Dette er den den frie verdens strategiske sårbarhet overfor Vladimir Putin og andre diktatorer. EU har en utopisk drøm om å kutte fossilt brensel og raskt gå til en energiforsyning drevet utelukkende av fornybar energi. Nettopp av den grunn ble klimaarbeidet i Europa drept for lang tid framover når Ukrainakrigen brøt ut, og energivirkelighetens sårbarhet ble en realitet for Europa.
    Tysklands Energiewende gikk alt for fort i svingene fordi energiproduksjonen fra fornybart mangler et teknologisk gjennombrudd. Det har alle med teknisk bakgrunn advart imot.

     Politiske ledere har derfor helt bevisst kjørt Europas befolkning ut i en meget alvorlig tilstand. På grunn av denne uforstanden vil Europa sakke akterut i levestandard, og vil trenge rikelig med tilførsel av karbondrivstoff i flere tiår for å bli velstående og fri igjen. Politikerne har dermed oppnådd det motsatte av sitt forsett i klimaarbeidet, Ukrainakrigen var den utløsende faktoren. Støre vil at Norge, som har mer enn nok strøm og oljeprodukter skal lide i solidaritet med et EU ute av kontroll. Pengene fosser inn for Statkraft og fra olje og gassprodusentene på norsk sokkel. Støre vil også at EUs pakke om hurtig konsesjonsbehandling av ny vindkraft utbygging skal bli til norsk lov.  En globalist som straffer alle nordmenn for sitt syn. Tyskland bruker Norge som ressurskoloni, og så lenge reguleringsmyndigheten for energi (RME) er unndratt nasjonal politisk og forvaltningsmessig kontroll, vil løfter om politiske tiltak i strømpolitikken være kraftløse.

    Det vet Støre, men han sier det ikke.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Klippfiskdagan 2024

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 30 minutter siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er gjennomførbar, men pengene er flyttet til jernbane på Østlandet.Fergefri E39 Møreaksen går mellom Ålesund og Molde, og er ...
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDette er politikk, ikke konspirasjon.Grunngjevinga for å sette Møreaksen,  saman med Hordfast,  i ei utviklingsportefølje med formål om å gjere ...
Terje Sundsbø 17 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er gjennomførbar. Men pengene i NTP er overført til jernbane på Østlandet, for at finansminister og samferdselsminister skal kunne ...
Bernt Øien 1 dager siden Haga på luftballongferd
En meget god betraktning over hva som skjer i Norsk Energipolitikk. 
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøJa, men det er denne strekninga som er plassert i utvikliingsporteføljen for å finne ei enklere løysing.Slik det ligg i ...
Terje Sundsbø 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrJeg snakker om artikkelen her, som du kommenterer.Møreaksen har raskest trasé via Otrtøya. Dermed blir Otrøya fergefri uten ekstra kostnad. 
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse