Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
15 april 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Joe Lamberti/AP Photo/NTB
Foto: Joe Lamberti/AP Photo/NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, mandag 15. april.

Hysjpengesaken mot Donald Trump starter

Hysjpengesaken mot Donald Trump begynner i New York. Trump er tiltalt for brudd på regnskapsloven i forbindelse med betaling til pornoskuespilleren Stormy Daniels. Utbetalingen skjedde rett før det amerikanske presidentvalget i 2016. Angivelig fikk Daniels pengene for å holde tett om at hun og Trump hadde hatt sex på et hotell ti år tidligere.

Annonse
Annonse

Kravoverlevering i kommuneoppgjøret

Forhandlingene i lønnsoppgjøret starter i KS-området - det gjelder alle landets kommuner bortsett fra Oslo. Partene må bli enige innen midnatt natt til 1. mai. Hvis det ikke lykkes, vil oppgjøret gå videre til mekling.

Hvis heller ikke meklingen fører til noe resultat, kan det blir streik fra 24. mai.

Orkla og Freia krangler om blåfarge - møtes i retten

Orkla mener den blågule Freia Boble-emballasjen ligger for tett opp mot deres blå egen bestselger Stratos. Orkla krever et forbud mot Boble-emballasjen, at sjokoladen tilbakekalles fra markedet og erstatning. Rettsaken går over to dager i Oslo tingrett.

Annonse
Annonse

Senterpartiet holder landsstyremøte

Ungdomskriminalitet blir et av temaene når Senterpartiet samles til landsstyremøte mandag. Senterungdommen varsler at de vil bruke møtet til å ta opp inntektssituasjonen for bøndene. Regjeringen gikk forrige uke til Høyre for å sikre ny landbrukspolitikk som de mener skal tette inntektsgapet for bøndene, og stortingsmeldingen behandles denne uken. Det to dager lange møtet åpnes ved at partileder Trygve Slagsvold Vedum taler.

Konferanse om Sudan

Krigen i Sudan har pågått ett år, men krigen har fått lite oppmerksomhet. Hvor mange liv som er tapt, vet ingen med sikkerhet.

– Etter ett år er vi nå vitne til verdens verste fluktkrise, som på vår vakt risikerer å bli verdens største sultkrise. Samtidig er finansieringen av den humanitære responsplanen minimal, sier Flyktninghjelpens landdirektør Will Carter.

Frankrikes utenriksminister Stephane Sejourne, Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock, EUs utenrikssjef Josep Borrell og EUs kommissær for krisehåndtering og nødhjelp, Janez Lenarcic, møtes i Paris til en konferanse for å skaffe Sudan humanitær hjelp.


(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse