Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
15 april 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Yuki Iwamura / AP / NTB
Foto: Yuki Iwamura / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 15. april.

Israel og Iran med anklager mot hverandre

På et hastemøte i FNs sikkerhetsråd anklaget Israel og Iran hverandre for å være en trussel mot fred i Midtøsten. Israels FN-ambassadør oppfordret Sikkerhetsrådet til å innføre nye sanksjoner mot Iran etter lørdagens angrep mot Israel. Ambassadør Gilad Erdan ba medlemmene i rådet om å fordømme Iran for angrepet, og han ba om at Irans revolusjonsgarde må bli listeført som terrororganisasjon.

Annonse
Annonse

Iran holdt også tale på møtet. Lørdagens rakett- og droneangrep mot Israel skjedde i selvforsvar, og Iran hadde ikke noe annet valg enn å gjennomføre det, sa Irans FN-ambassadør Amir Saeid Iravani.

Børsfall i Asia etter Irans angrep

Aksjekursene på børsene i Tokyo og Hongkong falt da finansmarkedene åpnet der i dag morges etter helgens iranske angrep mot Israel.

På Tokyo-børsen åpnet Nikkei-indeksen med et fall på 1,22 prosent. Den bredere Topix-indeksen startet dagen med en nedgang på 1 prosent. Hang Seng-indeksen på Hongkong-børsen falt 1,4 prosent da handelen startet der. Samtidig falt den iranske valutaen rijal til sitt laveste nivå noensinne, målt mot amerikansk dollar, i går, viser data fra Bonbast, som analyserer valutakurser.

Australsk politi tror knivmann gikk etter kvinner

Mannen som knivstakk og drepte seks personer på et kjøpesenter i Sydney lørdag, gikk trolig etter kvinner, uttaler australsk politi. Fem av de seks som ble drept og flesteparten av de tolv som ble såret, var kvinner.

Australsk politi har opplyst at 40-åringen har slitt med psykiske problemer og at det ikke var antydning til at han hadde noen ideologiske motiver. Han ble drept av en politikvinne på kjøpesenteret.

Sjøminer på vei tilbake i Forsvaret

For rundt 20 år siden kvittet Norge seg med de siste sjøminene i kystforsvaret. Nå er de på vei tilbake. – En enkelt sjømine vil kunne senke eller skade skip i alle størrelser, sier kommandørkaptein Bengt Berdal til Aftenposten.

Annonse
Annonse

– Regjeringen vil prioritere anskaffelse av systemer for minelegging», heter det i Forsvarets nye langtidsplan. Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) bekrefter utviklingen:

– Regjeringen vil satse bredt på Forsvaret i alle grener og i hele landet. Sjøminer er en del av dette, sier han.

Brann i taket på Ranvik ungdomsskole i Sandefjord

Det begynte å brenne på taket på Ranvik ungdomsskole i Sandefjord natt til mandag. Nødetatene fikk melding via automatisk brannvarsler på skolen klokken 1.01. Da slokkemannskapene kom fram, var det flammer på taket av skolen.

– Det er litt usikkert hvor store skader skolebygningen har fått, men mannskapene er godt i gang med slokking, sier vaktleder på Sørøst 110-sentral, Glenn Espen Kustner, til NTB. Like før klokken 2 meldte brannmannskapene at de hadde kontroll på stedet.

Svenske Ludvig Åberg ble nummer to i US Masters

Ingen kunne slå verdenseneren Scottie Scheffler i The Masters, men svenske Ludvig Åberg ble nummer to i turneringen på Augusta National. Vinneren ble amerikaneren Scottie Sheffler, som endte på 277 slag, med den svenske debutanten på andreplass med 281 slag.

Det er første gang Åberg spiller på Augusta-banen, som er kjent som en av de tøffeste på touren. Andreplassen betyr at 24-åringen fra Eslöv i Skåne kan ta med deg 23,5 millioner svenske kroner hjem.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse