Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Det hendte
NTB
22 juni 2019 02:00
Del på Facebook
Flyselskapet Virgin Atlantic Airways åpnet sin første oversjøiske flyrute.
Flyselskapet Virgin Atlantic Airways åpnet sin første oversjøiske flyrute.

1898: Den tyske forfatteren Eric Maria Remarque ble født i Niedersachsen. Remarque ble utskrevet som soldat 19 år gammel og sendt til den tyske vestfronten i 1917. Hans inntrykk herfra nedfelte seg i romanen «Intet nytt fra vestfronten» (1929), som ble Remarques gjennombrudd som forfatter. I 1937 ga han ut mesterverket «Tre kamerater», om Tysklands «tapte generasjon» etter 1. verdenskrig. Romanen er blitt sammenliknet med Hemingways «Farvel til våpnene». Remarque emigrerte til Sveits i 1931 og ble amerikansk statsborger i 1947. En seiglivet myte går ut på at han opprinnelig het Kramer, og at «Remark» skal være Kramer stavet baklengs. Historien ble opprinnelig satt ut av Goebbels’ propagandaministerium for å skape inntrykk av at forfatteren var av jødisk herkomst. Remarques bøker ble forbudt i Tyskland i 1933.

1984: Flyselskapet Virgin Atlantic Airways åpnet sin første oversjøiske flyrute. Dermed hadde Virgin-gründeren Richard Branson føyd et nytt kapittel til sin eventyrlige forretningskarriere. Branson begynte sin løpebane med postordresalg av plater i 1970. Navnet «Virgin» henspilte på at Branson og hans medarbeidere var noviser i bransjen. Den senere så velkjente Virgin-logoen skal ha blitt unnfanget på en papirserviett. I 1972 grunnla Branson plateselskapet Virgin Records, som skjøt gullfuglen med sin aller første utgivelse, Mike Oldfields «Tubular Bells» (1973). Albumet lå på britiske hitlister i 279 uker. I 1977 traff Branson blink på ny da han skrev kontrakt med Sex Pistols. Virgin Group består i dag av mer enn 400 selskaper. Richard Branson har i senere år interessert seg sterkt for romfart, og håper om få år å kunne tilby turistreiser i rommet gjennom selskapet Virgin Galactic.

1986: Diego Maradona scoret et av VM-historiens mest kontroversielle mål i kvartfinalen mellom Argentina og England. VM i Mexico gikk av stabelen bare fire år etter Falklandskrigen, og det rådde en hatsk stemning mellom de to landenes supportere. Britene ble ikke mildere stemt da Maradona sendte argentinerne i ledelsen ved hjelp av en viljehands kamuflert som en heading. På pressekonferansen etter kampen hevdet han at det var «litt Maradonas hode, og litt Guds hånd» som hadde sendt ballen i mål. Scoringen har derfor gått inn i historien som «The Hand of God goal». Til Maradonas forsvar skal det sies at han bare fire minutter etter juksemålet satte inn en scoring som er blitt kalt århundrets mål. Argentineren la ut på et sololøp fra egen banehalvdel og rundet fire spillere før han satte ballen i nettet bak Englands keeper Peter Shilton. Argentina vant kampen 2–1, og skulle senere gå helt til topps i mesterskapet.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse