Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Nordmøreslista
Illustrasjonsfoto: Nordmøreslista
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utdanningsutvalget i Møre og Romsdal vedtok rett før påske at ni elever ikke får oppfylt sitt ønske om å begynne på kunst, design og arkitektur ved Kristiansund videregående skole til høsten.

Skoleåret 2017/2018 hadde KDA 6 primærsøkere til tilbudet. Også da ble tilbudet i første omgang vedtatt ikke igangsatt, med en stemme i flertall i utdanningsutvalget.

Nordmørslista fremmet etter dette en interpellasjon til fylkestinget, og ba om at KDA likevel skulle startes opp. Selv om forslaget ble nedstemt av fylkestinget, fulgte Bjarne Elde (Ap) opp dette i utdanningsutvalget, og måneden etterpå fikk KDA likevel starte opp, med 6 søkere.

I fjor hadde tilbudet altså 6 søkere, og fikk starte opp. I år er det 9 søkere, men tilbudet blir ikke startet opp, til tross for at interessen for tilbudet har økt.

Andre steder i fylket har unntak blitt gjort, på tross av fylkeskommunens retningslinjer om antall søkere. Et godt eksempel på dette, er at på samme møte som utdanningsutvalget den 22. mars i år stemte for å ikke sette i gang KDA på Kristiansund videregående til høsten, så stemte de derimot for enstemmig å bevare Elektrofag med studiekompetanse ved Romsdal VGS. Dette tilbudet har også ni søkere, like mange som KDA ved Kristiansund videregående skole. Tilbud med færre søkere har også blitt satt i gang, på tross av fylkeskommunens retningslinjer.

Kristiansund videregående skole uttaler at skolen ønsker å se tilbudet ved Vg1 Medier- og kommunikasjon i sammenheng med Vg1 Kunst-design og arkitektur. For å få et godt pedagogisk tilbud for alle primærsøkere med ungdomsrett til disse to utdanningstilbudene, er det ønskelig med 1,5 klasseressurs.

Til tross for dette vedtar altså utdanningsutvalget at tilbudet ikke skal settes i gang skoleåret 2018/2019, til tross for økning i antall søkere, nye lokaler som står klare og venter på Kristiansund videregående skole, og ikke minst en løsning i sammenheng med medier og kommunikasjon som gjør det mulig å starte opp.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse