Illustrasjonsfoto: Nordmøreslista

Utdanningsutvalget i Møre og Romsdal vedtok rett før påske at ni elever ikke får oppfylt sitt ønske om å begynne på kunst, design og arkitektur ved Kristiansund videregående skole til høsten.

Skoleåret 2017/2018 hadde KDA 6 primærsøkere til tilbudet. Også da ble tilbudet i første omgang vedtatt ikke igangsatt, med en stemme i flertall i utdanningsutvalget.

Nordmørslista fremmet etter dette en interpellasjon til fylkestinget, og ba om at KDA likevel skulle startes opp. Selv om forslaget ble nedstemt av fylkestinget, fulgte Bjarne Elde (Ap) opp dette i utdanningsutvalget, og måneden etterpå fikk KDA likevel starte opp, med 6 søkere.

I fjor hadde tilbudet altså 6 søkere, og fikk starte opp. I år er det 9 søkere, men tilbudet blir ikke startet opp, til tross for at interessen for tilbudet har økt.

Andre steder i fylket har unntak blitt gjort, på tross av fylkeskommunens retningslinjer om antall søkere. Et godt eksempel på dette, er at på samme møte som utdanningsutvalget den 22. mars i år stemte for å ikke sette i gang KDA på Kristiansund videregående til høsten, så stemte de derimot for enstemmig å bevare Elektrofag med studiekompetanse ved Romsdal VGS. Dette tilbudet har også ni søkere, like mange som KDA ved Kristiansund videregående skole. Tilbud med færre søkere har også blitt satt i gang, på tross av fylkeskommunens retningslinjer.

Kristiansund videregående skole uttaler at skolen ønsker å se tilbudet ved Vg1 Medier- og kommunikasjon i sammenheng med Vg1 Kunst-design og arkitektur. For å få et godt pedagogisk tilbud for alle primærsøkere med ungdomsrett til disse to utdanningstilbudene, er det ønskelig med 1,5 klasseressurs.

Til tross for dette vedtar altså utdanningsutvalget at tilbudet ikke skal settes i gang skoleåret 2018/2019, til tross for økning i antall søkere, nye lokaler som står klare og venter på Kristiansund videregående skole, og ikke minst en løsning i sammenheng med medier og kommunikasjon som gjør det mulig å starte opp.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse

Kranaskjæret – DIREKTE

I samarbeid med Talgø MøreTre, viser vi Prosjekt Kranaskjæret sekund for sekund.
Trykk her for stort LIVEBILDE og mer info om prosjektet.

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format, tilknyttede artikler og med kinoprogrammet i Kristiansund i tillegg.

Relevant innhold

Annonse