Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Øyvind Silset
Ytring
12 mars 2018 21:12
Del på Facebook
Gjemnesneset. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Gjemnesneset. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Så har da formannskapet i Gjemnes innstilt på NEI til søknaden fra styret i Angvik Bygdalag om grensejustering for indre del av Gjemnes. Ja det skulle da også bare mangle at det ikke vart resultatet, da det slettes ikke er stort nok flertall for det.

Så over til hva som var gjengitt i avisen: Venstres Heidi Hogset ga signal om at hun var "innstilt på å følge folkeviljen på indre"! Hvilken folkevilje! Totaloppslutningen regnet over det hele i bygdene i indre Gjemnes på 57 % er for å repetere det enda en gang, altså ikke stort nok, og uklarheten, samt de som har sagt de ikke vil til Molde er for stor. I noen bygder, noe uvisst hvem, er det og sansynnligvis under halvparten som vil til Molde med si bygd og indre del av Gjemnes for øvrig.

Og slik oppvisning skal vi få fra en representant fra det partiet som en gang var det fremste i forsvaret av demokrati, Johan Sverdrup sitt parti som er i ferd med å rotne på rot ser det ut til. De liketil forsvarer Sylvi Listhaug nå i disse dager, som har prestert å se om det kan besluttes lovendringer som tilsidesetter Stortinget, rett og slett ved å sette regjeringen over vårt øverste folkevalgte organ! Og Erna reagerer ikke, over slikt som kun skal skje om landet er i krig, stor krise, eller er sterkt trua av det. Altså noe slikt som "Elverumsfullmakten" gitt til regjeringa i april 1940! En kan virkelig bli skremt av disse høyrekreftene i vår tid, også i vårt land.

Men da var det en som forsynte meg i Gjemnes formannskap 6.mars med sin uttalelse; Leif-Ståle Engdahl sa nemlig ifm. grensejusteringssaken: "Vi,(Høyre altså!), vil ikke være med på å redusere tilbudet her i Batnfjord"! -sitat slutt. Ja vel Engdahl og Høyre! Da regner jeg med at Høyre holder "den fanen høyt". om det skal bli spill om Gjemnes igjen. For om noen prøver seg på å legge Gjemnes under nye Molde kommune, må det nå være soleklart for oss alle, at de da minst indirekte gjør akkurat det; Nemlig aktivt reduserer tilbudet i Batnfjord, og det med sterkere virkning enn om det hadde blitt noe av grensejusteringen i indre, og for eksempel Rest-Gjemnes hadde blitt lagt sammen med kommune(r) nordover!

For straks beslutningen hadde blitt tatt om sammenslåing med nye Molde, hadde de i ytre del av Gjemnes, også på fastlandssida Storlandet - Gjemnes, ja kanskje helt inn til grensa mellom Øre og forhenværende Gjemnes (Rød-Blakstad), gått ut og søkt om grensejustering ut av nye enda større-Molde (da inkl. Gjemnes). For det må vel og være ganske klart, at den verste delen for Batnfjordsøra å miste, er ytre del av Gjemnes, som sammen med Batnfjordsområdet vel er det som er nærmest et potensiale til vekst framover.

Og de ville faktisk ha en god sak, de i ytre når de kom til å søke. Så i det minste dere Høyrerepresentantene fra Batnfjord, og da representanten Engdahl fra Torvikbukt, regner jeg med at dere ikke bidrar til det vanvittige å legge Gjemnes under nye Molde, men også denne gangen respekterer viljen hos innbyggerne fra folkeavstemningen i 2016, og samtidig står på at det er ikke klart nok i indre Gjemnes til å godkjenne endring av kommunegrensen. I realiteten kan det utløse avvikling av Gjemnes, noe som da også er i strid med Stortingets vedtak i juni 2017.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse