Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Sigve Torland, Rødt
Ytring
11 august 2017 21:59
Del på Facebook
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå har det kommet signaler om at dommen i sykehussaken er i disfavør Kristiansund kommune. Da nytter det ikke å sette seg ned å syte på sosiale medier over urettferdig ditt og urettferdig datt. Nå må vi ta på alvor det faktum at skal vi greie å stanse helseforetaket i dette, og skal vi greie å forhindre at ikke bare vårt, men også andre utsatte sykehus reduseres og legges ned, så må det skje gjennom politisk behandling. 

Vedtaket står, men det står kun til et nytt vedtak fattes. Der er det vi må gripe vår mulighet. Vi må sørge for at vi får politikere inn som kan være med å fatte nye vedtak som stanser nedbyggingen av sykehusene i Norge og stanser den pågående sentraliseringen og nedskaleringen av helsetjenestene vi er så veldig avhengige av. Få inn politikere som ikke aksepterer at det bygges nye fellessykehus som ingen har oversikt over innhold i eller kostnad på. 

Nå skal ikke jeg si noe om andre parti enn det jeg selv fronter i Kristiansund, men om det partiet vil jeg si følgende: Partiets førstekandidat i Møre og Romsdal, Stein Kristiansen, har aldri veket en tomme i denne saken. Han har også med seg partiets førstekandidat og leder, Bjørnar Moxnes i dette. Han har heller aldri vinglet i spørsmålet om lokalsykehus. Vi har ingen lokalsykehus å miste. Dette er nedfelt i partiprogrammet, og er derfor en av de viktigste sakene til Rødt både tidligere, nå under valgkampen, og etter valget. 

Dersom Rødt kommer over sperregrensa, og det ser det ut som partiet kan greie på grunn av bred tilslutning, over hele landet, til en politikk som ligger folk nært og en realisasjon hos folk av at Rødt representerer en folkebevegelse for å beholde velferdsstaten og demokratiet, så kan ikke våre krav og vår politikk bli avfeid og oversett. Da må Rødt bli tatt med i samarbeidet, og da vil det plutselig bli et helt annet ballspill i Stortinget enn det vi opplever i dag. 

Min oppfordring blir derfor at folk tenker stort før de går til valgurnen, stort i betydning "sammen veier vi flere tonn", og, selv om opphavsmannen til det sitatet nok har en annen politisk "farge" i dag enn det han hadde da han skrev det, at folk stemmer Rødt i år. 

Fordi fellesskap fungerer! 

 

Sigve Torland
Pasient
Pårørende
Gruppemedlem Rødt Kristiansund

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 14 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse