Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Del på Facebook
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er mange velgere som har etterlyst Senterpartiets syn på spesialisthelsetjenesten i Nordmøre og Romsdal. For et parti som opplever rekordoppslutning på landsbasis og ligger an til å gjøre et brakvalg basert på sitt klare og tydelige standpunkt om å beholde lokalsykehusene, har stillheten vært påtakelig når potensielle velgere har spurt om dette synet også gjelder Nordmøre.

Så klar og tydelig som Senterpartiet har vært på landsbasis har det kanskje fremstått som et unødvendig spørsmål. Men jo mer tid som har gått, jo tydeligere har det blitt at det å ikke svare også er et svar.

Det er derfor helt sikkert mange velgere som setter pris på at Jenny Klinge som listetopp for Senterpartiet i Møre og Romsdal i et leserinnlegg gjør rede for sitt syn på spesialisthelsetjenesten i Nordmøre og Romsdal.

Klinge tar seg her tid til å si litt om bakgrunnen for at ordførerne på Nordmøre i sin tid gikk inn for fellessykehus, og presiserer at hun den gang var motstander av fellessykehus.

Resten av innlegget går i korte trekk ut på å argumentere for hvorfor hun ikke kan eller vil kjempe for det som hun fortsatt mener er best.

Nå kan det alltids være fristende å følge opp historien om hvem som sa hva og hvorfor ting ble slik det ble. Jeg er ikke uenig i at det kan være lurt å huske hva som har blitt sagt og gjort i saken (Og nei, jeg er altså ikke det minste ironisk eller nedlatende når jeg sier det. Det mener jeg helt oppriktig).

Men det som er viktigst for meg er likevel ikke hvem som har sagt og gjort hva. Det viktigste for meg er at befolkningen på Nordmøre, i likhet med befolkningen i Romsdal, på Sunnmøre og i hele resten av landet, fortjener å ha nærhet til sykehus når de trenger det.

Jeg har sagt det før, og sier det gjerne igjen: Jeg håper inderlig at Senterpartiet gjør et riktig godt valg på landsbasis. Bare ikke i Møre og Romsdal. I Møre og Romsdal er virkeligheten tydeligvis annerledes enn i resten av landet for Senterpartiet.

Hvis Jenny Klinge virkelig mener at to sykehus i Nordmøre og Romsdal er best, bør hun ikke stemme på seg selv. Da bør hun stemme på et av de to partiene som går til valg på at det fortsatt skal være to sykehus i Nordmøre og Romsdal. 

Hun bør stemme på oss som mener at befolkningen på Nordmøre fortjener å ta del i de samme godene i velferdssamfunnet som i resten av landet.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse