Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Per Helge Pedersen
Ytring
11 april 2017 11:10
Del på Facebook
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Per Helge PedersenDet kommer en dag når all verdens folkeslag, med kineserne i spissen, oppdager hvor fantastisk Nordmøre er. De vil få et positivt kultursjokk når de kommer i hopetall. De vil oppleve en flott og skiftende natur fra det ytterste hav, til våre mange øyer og flotte fjorder, til by og bygder, til våre daler og til de høyeste fjell.

De vil oppleve et fantastisk  lys (Nordmøre har også nordlys) og de vil kunne føle å ha flere årstider på en og samme dag. De vil smake på de lekreste matretter tilberedt fra ferske sunne og sikre råvarer fra hav og land. Vi har Tingvollost som er i verdenstoppen, men vi har også mange andre kulinariske produkter. De kan komme til klippfiskbryggene våre. De kan komme til våre fiskeoppdrettsanlegg. De kan komme til våre gardsbruk og de kan være med å fiske selv – og fisk og det de finner i fjæra kan de være med å tilberede og spise selv. Og de kan se hval og sel boltre seg i fjordene og langs kysten.

De vil treffe et åpent trivelig folk som vet hva service er.

Denne dagen kan komme fortere enn folk er klar over. Dette vil selvsagt sørge for at det blir større og ikke mindre fly som kommer til og fra Kvernberget. Flere cruiseturister kommer med båt – og stadig flere turister vil reise med hurtigruta. Og enda flere med sykkel, motorsykkel, bil og buss vil oppleve Atlanterhavsveien og alle andre flotte veier, broer og fjordkrysninger som er enestående i denne verden.

Ja, når vi nå bygger ut Vågen i Kristiansund og alle andre småbåthavner vil småbåtfolket fra hele Norge komme strømmende til. Nå er det opp til oss selv å lage opplegg for at disse turistene blir mer enn noen timer eller en dag i vårt flotte Nordmørs-land.

Vi kan vise frem vår enestående kultur; sang, musikk eller billedkunst. Vi kan vise frem vår brukskunst, flott handverk og husflid. Ja, vi har utrolig mye vi kan vise frem.

Når de oppdager all herligheten, kan de bli der lenge – og de vil garantert komme tilbake. Og de vil fortelle mange andre at skal man reise til et paradis på jord så er Nordmøre absolutt verdt et besøk. Dette vil også skape et marked for våre produkter ute i den store verden.

Dette vil selvsagt gi mange nye arbeidsplasser – og dette kan bli varige arbeidsplasser om vi gjør de rette tingene. Det er opp til oss å legge forholdene til rette.

Jeg har reist rundt om i verden kanskje mer enn mange andre. Jeg vet hva turistene ser etter. Jeg er overbevist om at vi kan tilby mye som er både bedre og mer naturlig og langt mer ekte. Vi trenger ikke å være noe Disneyland. Vi kan tilby noe som er naturlig og uten tilsetninger av farlige stoffer. Vi kan tilby stillhet og ro, ren natur, ren luft og et rikt dyre-og fugleliv og en fargerik flora fra strand til høyfjell som står der majestetisk og vakker i all slags vær.

Nordmøre er et fremtidens eldorado for folk fra fjern og nær. Tenk å bo på en så flott plass på jord.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse