Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Roger Hojem
Ytring
Roger Hojem
08 april 2017 08:00
Del på Facebook
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

KBK tapte kampen på banen, men tapte Uglan også kampen på tribunen? Hvorfor var Uglan så tamme og ikke klar til folkefesten? Er den nye plasseringen av supporterklubben optimal for at de skal være KBKs 12. spiller i eliteserien?

Feststemte supportere før kampstart

Jeg hadde gledet meg lenge til den historiske serieåpningen av eliteserien 2017, KBK mot Molde. Ny stadion, utsolgt, flomlys, rivalisering og Uglan mot Tornekrattet. Alt lå til rette til rette til en gedigen fotballfest. Selv om om ikke værgudene spilte på KBKs side, så hadde publikum møtt opp i god tid, kledd seg i mørkeblått og var klare til fest.

Det var en fantastisk ramme og den nye stadion var et imponerende syn. Jeg ankom over en time før kampstart for å suge til meg stemningen, og da var det allerede fullt på Slatlem corner. Folk stod sild i tønne og varmet opp med forfriskninger, allsang og diskuterte fotball.  Jeg var ikke sikker på om vi ville vinne kampen ute på gressmatta, men kampen på tribunen var jeg ikke i tvil om at vi kom til å vinne overlegent.

Bak målet

Uglan hadde fått ny plass siden i fjor og var nå flyttet bak det ene målet mot Tangstien på den nye ståtribunen. Uglan er KBKs 12 spiller og kanskje den viktigste spilleren om de skal berge seg i eliteserien.  Det er ofte helt vanlig at supporterklubbene og den harde kjerne holder til bak et av målene.  Det er her det som regel blir best stemning og med ståplasser, så skulle alt ligge til rette for at Uglan kraft og energi skulle ose utover stadion.

Festen uteble

Men hva skjedde? Jeg satt på Abyss tribunen langt fra Uglan og hørte de nesten ikke i det hele tatt. Det lille Tornekrattet overkjørte de fullstendig fra der jeg satt i hvert fall, og hoppet opp og ned og hadde litt av et støynivå. I motsatt ende av banen stod Uglan og virket veldig tamme. Nesten ingen flagg som vaiet, og ingen som hoppet og danset. De stod der bare rett opp og ned. Det var noe som manglet, som om de ikke var klar til årets folkefest.

Flere rundt meg lurte på hvorfor det var så rolig bak målet hvor Uglan befant seg. Jeg tenkte det kommer sikkert av at jeg sitter langt fra og at vinden gjør det slik at de ikke hørtes.  Dagene etter kampen har jeg snakket med mange supportere, sponsorer og den vanlige mann i gata. De fleste var enige om at det var usedvanlig stille i den seksjonen hvor Uglan befant seg. Det var mer trykk fra dem i fjor når de befant seg på langsiden, selv om de nå var mange flere og de hadde «varmet opp» i flere timer før kampstart.

Feilplassert

Jeg reagerte på plasseringen til Uglan og lurer på om de har den optimale plasseringen. Jeg følte de var bortgjemt og at dette var en dårlig plassering. Jeg er klar over at Uglan har blitt henvist plass og at dette er i samråd med klubben og at de mener dette er den beste plasseringen. Skal vi overleve i eliteserien, så er vi helt avhengig av å vinne kampen på tribunen og lage et trykk på stadion som gjør at motstanderne frykter å komme til Kristiansund. Vi har en liten og intim stadion og dette bør utnyttes.

Spredt

hojem rogerRoger Hojem er Liverpoolsupporter på sin hals. Det er få som har mer erfaring fra tribuneplass.Jeg har fått flere tilbakemeldinger fra supportere og “fagfolk” om hvorfor stemningen og festen uteble. Uglan var spredt over et stort område bak tribunen og fikk ikke stått samlet. Dette burde ha vært avklart på forhånd, slik at den harde kjerne hadde vært henvist til en fast seksjon. Snakket også med en byggingeniør som mente at takkonstruksjon som er flat gjør at lyden ikke bærer ut over stadion og at taket burde vært høyere og skrått oppover. De fikk ikke hevet taket på tribunen høyere pga naboene og dermed forplanter lyden seg i taket. Enkelte savnet trommene da det var de som skapte stemning og hørtes best i fjor. De fleste jeg har snakket med er enig i at plasseringen ikke er optimal, de hørtes mye bedre i fjor og at de nesten ikke hørte Uglan mot Molde. Det er viktig å hjelpe Uglan på best mulig måte få spredt lyden og stemningen utover stadion.  Da er det også lettere å få med seg de andre tribunedelene. Man kan spørre seg om det er mulig å få til enkle løsninger som løser dette?

Laget for lidenskap

Dette er ikke ment som noen kritikk til Uglan. De gjør en enestående jobb og står bak klubben i tykt og tynt. De har virkelig lidenskap i klubben og gitt sine hjerter til KBK.

Jeg har også lidenskap til klubben og vil at spillerne skal bæres fram av et engasjert publikum og at Kristiansund stadion skal bli et fort.

Dette innspillet er bare en samling av noen tilbakemeldinger som jeg har mottatt, og som jeg selv observerte under første hjemmekamp. Ved noen små justeringer, så er jeg sikker på at lydnivået blir mye høyere under neste hjemmekamp mot Brann. Jeg er klar over at Uglan ikke vil flytte plass denne sesongen, og at taket er hevet og skrått oppover som på de fleste stadioner. Nå må det gjøres enkle grep slik at Uglan sin kraft og energi høres -  og så må publikum på de andre tribunene bli med på sangene.  KBK fortjener at hele stadion gir alt og det kan være forskjellen på fortsatt eliteserie neste sesong. La oss nå gå ut å slukke Brann og både vinne kampen på tribunen og på banen

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Hans-Peter Kaaresen 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 1 dager siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse