Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Aage G. Sivertsen
Artikkel
20 august 2018 07:00
Del på Facebook
Debutanten Flamur Kastrati ble byttet ut med Simon Alexandersson som også er ny for KBK under eliteseriekampen mellom Kristiansund og Rosenborg på Kristiansund stadion. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix
Debutanten Flamur Kastrati ble byttet ut med Simon Alexandersson som også er ny for KBK under eliteseriekampen mellom Kristiansund og Rosenborg på Kristiansund stadion. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Folk flest  i Kristiansund fikk litt av et sjokk da KBK fikk 8,5 millioner for Bamba. De to første kampene etter ferien spilte både KBK og Bamba langt under pari. Når så Bamba også spolerte en gedigen sjanse mot Bodø/Glimt sist helg, trodde de fleste at han ikke ble solgt. Men et par dager før overgangsvinduet var stengt, nappet Brann tak i ham. Utrolig, men sant. Bamba kan finne på å gjøre suksess i Brann, men KBK presterte å kjøpe Sandefjordspilleren Flamur Kastrati – for noen tusenlapper, og er sannsynligvis, når sant skal sies, sjeleglad. Jeg tror han ble kjøpt for 500 000 kroner.

Men KBK fikk merke hvordan det var å spille uten Bamba. Overgangene som kom mot Rosenborg, der de tapte 0–2 søndag kveld, var ikke like farlige som før. Det var ikke så lett for Aasbaks venstrefot å finne bakrommet. Der var ingen lyntog å spille til. Kastrati løp og løp, men ble farende litt for mye alene. For noen dager siden traff jeg på Arild Stavrum. Han kjente godt til Kastrati og fortalte meg: Kastrati er en meget god og solid spiller med veldig gode holdninger.

Hvorfor har KBK vært så svake etter ferien? Det er helt tydelig at spillerne ikke har kvaliteten inne for å være blant de beste i landet. Potensialet er der, men det nytter ikke å bare gi jernet mot de beste. Nå er overgangsvinduet stengt og man kan konsentrere seg om å spille for laget – ikke for å bli solgt. Det var fyr og flamme på søndags kveld mot Rosenborg. Det blir nok en del poeng på hjemmebane også denne høsten. Skal man slå lag som Rosenborg, må nok de store sjansene omskapes i mål. På et vis slapp Rosenborg med skrekken da Dan Petter Ulvestad muligens lukket øynene og skjøt utenfor fra 5 meter. Man greier ikke spille ut Norges beste lag i 90 minutter og det er ikke første gang at Rosenborg lar motstanderen få låne ballen ganske lenge – for så å score selv.

Selvsagt savner jeg Sondre Sørli i startelleveren. Nå har for eksempel Bendik Bye levert tre svake kamper på rad. Da kan like gjerne Sørli få tillit. Hvorfor Coly ble satt ut i helgen vet jeg ikke. Han er min favorittspiller, etter McDermott og Dan Petter. Faktum er at KBK har en meget solid stall. I fjor kom vendepunktet da Kaka ble solgt. De fleste trodde det kunne bli trøbbel, men det motsatte skjedde. 4277 tilskuere gikk ikke slukøret hjem, tross tap på søndag. KBK løftet seg – sett i forhold til de to siste kampene. Det var nok til at publikum holder koken også noen runder til. Og hvis laget gir samme jernet som mot Rosenborg, blir det en del poeng. Men en helt ny situasjon har oppstått:

  1. Alle mente laget sikret seg kontrakt etter den fantastiske kampen mot Strømsgodset rett før ferien (Det var selvsagt feil, man holder seg ikke i divisjonen hverken med 23 eller 24 poeng.)
  2. Klubben fikk en liten sovepute ved å selge for 8,5 millioner og kjøpe for 500 000 kroner. (Alle soveputer er livsfarlige. Temaet er undervurdert. Spillerne merker når lederne ikke er på tærne.)
  3. Den lynkjappe Bamba er borte og laget må dermed endre spillestil. (Lettere sagt enn gjort?)
  4. Flere av spillerne som Gjertsen, Aasmundsen, ja, til og med Ulvestad sliter med å finne toppformen. (Her aner jeg ikke hva løsningen er utover det at jeg tror det er vrient for treneren å trylle.)
  5. Publikum begynner å bli varm i trøya. De finner seg ikke i noe halvgjort. (Det må man bare leve med. Publikum kan man aldri kjefte på.)

Med disse punktene i bakhodet går KBK inn i en ny spennende høstsesong. Om noen uker vet vi hvordan det går.  En ting er sikkert. I høst må vi ta poeng fra de svakeste lagene, både  for å få roet nervene og for å holde fast på publikum.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Terje Sundsbø 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrBurde ikke heller du alliere deg med Frank Sve (Frp)? I følge Hans-Peter Kaaresen blir jo Frank Sve (Frp) den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse