Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
07 august 2018 21:29
Del på Facebook
Byrådsleder Raymond Johansen støtter Ekeberg barneskoles beslutning om å ikke videreføre et vikariat for en muslimsk mann som nektet å håndhilse på kvinner mens han var på jobb som lærer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Byrådsleder Raymond Johansen støtter Ekeberg barneskoles beslutning om å ikke videreføre et vikariat for en muslimsk mann som nektet å håndhilse på kvinner mens han var på jobb som lærer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En muslimsk vikar ved en barneskole i Oslo fikk avslag på å fortsette etter han nektet å hilse på kvinner. Byrådsleder Raymond Johansen støtter beslutningen.

Den religiøse mannen i 40-årene har klaget skolen og Nav inn for Diskrimineringsnemnda etter at han ikke fikk fortsette som ventet i et vikariat som lærer og assistent på aktivitetsskolen, skriver Dagsavisen. Tidligere rektor, Bente Alfheim, ved Ekeberg barneskole husker saken godt og sier temaet var oppe flere ganger.

– Vi sa hele tiden at det var et problem, vi sa aldri at vi aksepterte det. Vi var likevel åpne for inkludering og ville gi ham en mulighet, forklarer hun.

Hun sier det kom klager fra kvinnelige lærerkolleger som følte seg krenket over at han ikke ville ta dem i hånden. Den tidligere rektoren kan ikke se hvordan hun kunne forsvare at en ansatt på skolen ikke vil hilse på kvinner.

Støtter

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) støtter skolens avgjørelse om ikke å forlenge vikariatet. Han mener at det å ikke ville håndhilse av religiøse årsaker ikke skal være praksis Oslo kommune skal støtte.

– Man skal ikke kunne unngå å ta på et annet menneske fordi man av religiøse grunner finner det uakseptabelt, sier byrådslederen til NRK.

Klagebehandling

Diskrimineringsnemnda opplyser til Dagsavisen at klagene trolig vil bli behandlet i oktober og at en avgjørelse kan ventes i november.

Saken er ikke unik. I april slo den øverste ankedomstolen i Frankrike fast at en muslimsk kvinne likevel ikke skulle innvilges fransk statsborgerskap etter at hun nektet å håndhilse på to framstående representanter for fransk offentlighet under en statsborgerskapsseremoni.

Myndighetene mener dette var bevis for at hun «ikke var blitt assimilert inn i det franske samfunnet». Dette er en begrunnelse som myndighetene etter lovverket kan bruke for å avvise statsborgerskap til ektefellen av en fransk statsborger.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse