Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Steinar Melby
Artikkel
12 juni 2018 12:12
Del på Facebook
Representanter fra Kristiansund Kirke Kunst  Kulturfestival, Operaen i Kristiansund, Nordic Light Events AS, Herøyspelet, Giskespelet, Lady Arbuthnott og Gurispelet samt fylkeskommunen og analysefirmaet «Samfunnsøkonomisk analyse» samlet i Molde. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune.
Representanter fra Kristiansund Kirke Kunst  Kulturfestival, Operaen i Kristiansund, Nordic Light Events AS, Herøyspelet, Giskespelet, Lady Arbuthnott og Gurispelet samt fylkeskommunen og analysefirmaet «Samfunnsøkonomisk analyse» samlet i Molde. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvor store er de økonomiske ringvirkningene av kulturarrangement og kulturinstitusjoner i forhold tild en totale verdiskapningen? 

Dette var tema i et oppstartsmøte mellom flere kulturaktører, fylkeskommunen og analysefirmaet «Samfunnsøkonomisk analyse», fredag 08. juni i Molde.

Samfunnsøkonomisk analyse skal gjennomføre en ringvirkningsanalyse, med bakgrunn i tallmateriale og informasjon fra tre større kulturaktørar på Nordmøre, Kristiansund Kirke Kunst  Kulturfestival, Operaen i Kristiansund og Nordic Light Events AS. I tillegg skal Herøyspelet, Giskespelet, Lady Arbuthnott i Sunndal og Gurispelet på Smøla, være med i analysen.

Samfunnsøkonomisk analyse har utarbeidet en metode for å beregne ringvirkningene som kulturelle aktivitetar i fylket kan ha. Dette prosjektet vil være en pilot for å finne ut om  metoden fungerer tilfredsstillende nok til at den kan benyttes på andre kulturarrangement og kulturaktører i fylket. Målet med prosjektet er å finne en metode for å beregne verdien verdien av de enkelte kulturvirksomheter.

På oppstartmøtet fikk representanter for de ulike kulturarrangement og kulturinstitusjonene gjennomgang av hvordan Samfunnsøkonomisk analyse skal gjennomføre ringvirkningsanalysen. Aktuelle spørsmål man ønsker å finne svar på er:

  • Hvor kommer de besøkende fra?
  • Har de overnattet på stedet?
  • Er de der spesifikt for å besøke det kulturelle arrangementet?
  • Har de handlet noe mens de var der?

- Vi veit at kulturarrangement har ringverknadar i lokalsamfunna, men vi har ikkje hatt eit godt talmateriale til å bevise det. Vi håper at analysen kan talfeste dei viktige økonomiske og samfunnsmessige effektane kulturarrangement har,  fortel fylkeskultursjef Heidi-Iren Wedlog Olsen.

Analyse er planlagt ferdigstilt til høsten.

Artikkel basert på en pressemelding fra Møre og Romsdal fylkeskommune.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 12 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse