Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
30 april 2018 20:16
Del på Facebook
At Ap-leder Jonas Gahr Støre har investert i eiendom, er intet å kritisere, mener Frps Roy Steffensen. Han tar sterkt avstand fra LO-parolen om såkalte boligprofitører. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
At Ap-leder Jonas Gahr Støre har investert i eiendom, er intet å kritisere, mener Frps Roy Steffensen. Han tar sterkt avstand fra LO-parolen om såkalte boligprofitører. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Bekjemp boligprofitørene», er en av parolene i Oslo 1. mai. Men LO burde hylle rikfolk som investerer i eiendom, mener Frps Roy Steffensen.

– LOs parole er jo et solid stikk til Ap-leder Jonas Gahr Støre, som i valgkampen i fjor var Oslos mest omtalte boligprofitør, sier Steffensen til NTB.

Frp-representanten sier han nå rykker ut for å ta Ap-lederen i forsvar

– Støre fikk mye kjeft på vårt landsmøte, og jeg vil derfor benytte anledningen til å ta ham litt i forsvar. LO burde heller hylle superkapitalister som Støre – som velger å bruke av sine egne penger til å investere slik at vi får bygget ut flere boliger, sier Steffensen.

Boligprosjekt
Det vakte oppsikt da Dagbladet under valgkampen i fjor kunne fortelle at Støre gjennom familieselskapet Femstø hadde en eierandel på rundt 3 prosent i to større boligprosjekter i Oslo.

Da det ble avdekket at flere av prosjektets underleverandører manglet tariffavtaler og benyttet seg av såkalte løsarbeiderkontrakter, valgte Ap-lederen å selge seg ut. Han skal ha sittet igjen med en fortjeneste på rundt 3 millioner kroner, ifølge avisen.

– Jeg tenker at siden alle vil bli rik, hvorfor er det da så galt at noen blir det? Skal man få dempet boligpresset, må man glede seg over private initiativ, dyrke dem og heie dem fram, og ikke motarbeide dem, sier Steffensen.

– Avsporing
Leder for LO i Oslo, Roy Pedersen, mener det er en avsporing av Fremskrittspartiet å bringe Støre inn i debatten om boligprofitører i hovedstaden.

– Vi har ikke navngitt noen bestemte personer i vår parole, så det blir en avsporing å trekke inn Støre. Men både han og andre investorer bør tenke over hvor de plasserer pengene sine, sier Pedersen.

– Det er antakelig ingen land hvor boligbyggingen styres så omfattende og totalt av markedet som i Norge. Det driver prisene opp, tilføyer han.

Pedersen understreker at 1. mai-parolen om å bekjempe boligprofitører følges av oppfordringen om å bygge ikke-kommersielle boliger.

– Vi vil bidra til å utvikle boliger som ikke legges ut på det åpne markedet, men som selges til kostpris. Det kan for eksempel skje ved å pålegge utbyggere å sette av en bestemt andel ikke-kommersielle boliger i et prosjekt, sier han.

Tre grunner
Pedersen mener boligmarkedet i Oslo er så spesielt at drastiske virkemidler må tas i bruk.

– En bolig er et grunnleggende behov og ikke en vare som skal betraktes på linje med alle andre. I Oslo er det sterke interesser som kjøper opp tomter der det ventes å komme boliger, og slik driver opp prisene. Det er også utstrakt hyblifisering, altså at man deler opp leiligheter i mindre enheter for å maksimere profitt, sier den lokale LO-lederen.

– At rundt 15 prosent av boligene i Oslo er sekundærboliger, synliggjør også problemet. Det er mange rufsete leiekontrakter ute og går, sier han.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse