Marianne Synnes (H) og Jan Steinar Engeli Johansen (FrP). Foto: Stortinget (t.v.) og Fremskrittspartiet ved fotograf Bibben (t.h.)

I en pressemedling fra Fra Marianne Synnes(H) og Jan Steinar Engeli Johansen (FrP) meldes det om at regjeringen nå fortsetter satsingen på videreutdanningen av lærere, for å sikre en skole der elevene lærer mer.

– I dag er det grunn til å juble. Rekordmange lærere i Møre og Romsdal har fått godkjent søknaden sin om videreutdanning. Dette viser at det er mange engasjerte og dyktige lærere som ønsker seg faglig påfyll, jubler stortingsrepresentant Marianne Synnes. Det å satse på læreren er en viktig investering for fremtiden. Vi vet at læreren er den viktigste enkeltfaktoren for elevenes læring. Det er gledelig å se at lærerne ser verdien i faglig oppdatering og benytter seg av tilbudet, legger hun til.

Saken fortsetter under annonsen

– I likhet med andre yrker, er det viktig at også lærerne får tilbud om å spisse og fornye egen kunnskap. Slik ønsker vi å gjøre gode lærere enda bedre, sier Jan Steinar Engeli Johansen. Videreutdanningen har så langt gitt gode resultater. Nesten 7 av 10 lærere som har deltatt på videreutdanning sier at de har blitt bedre lærere og at elevene deres lærer mer.

– Vi er glade for at satsingen virker! Her i Møre og Romsdal ser vi en økning fra 232 til 311 godkjente søknader siden i fjor. Det er en økning på 34%! Det er gledelig at stadig flere får tilbud om videreutdanning, når vi vet at læreren er den viktigste enkeltfaktoren for elevenes læring. Det er avgjørende for å sikre en skole i verdensklasse, sier de to.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse

Kranaskjæret – DIREKTE

I samarbeid med Talgø MøreTre, viser vi Prosjekt Kranaskjæret sekund for sekund.
Trykk her for stort LIVEBILDE og mer info om prosjektet.

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format, tilknyttede artikler og med kinoprogrammet i Kristiansund i tillegg.

Relevant innhold

Annonse