I fjor valgte Oslo kommune i samarbeid med politiet å øke beredskapen og sette opp ekstra sikkerhetstiltak rundt barnetoget i Oslo sentrum 17. mai. Mange av tiltakene blir videreført i år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Beredskapsetaten i Oslo har besluttet å sette ut busser som skal sperre sentrumsgater 17. mai også i år, selv om trusselvurderingen er nedjustert.

Trusselvurderingen var oppjustert til «sannsynlig» 17. mai i fjor, og barnetoget i Oslo var flankert av busser som sperret gatene inn mot Karl Johan som et tiltak for å forhindre terror.

I november 2017 ble trusselvurderingen nedjustert fra «sannsynlig» til at det var «mulig» med et angrep, men samme sikkerhetstiltak blir likevel gjennomført i årets feiring, skriver NRK.

Beredskapssjef Ann Kristin Brunborg i Oslo kommune sier at dette innebærer sperring av sentrumsgater med store blomsterkrukker og kjøretøyer. Hun forteller også at politiet har bedt kommunen å stille med busser igjen.

– Det er et trusselbilde som krever at vi skal sikre barnetoget. Trusselnivået var et hakk høyere i fjor, men vi hadde også sikringstiltak før det, sier hun til rikskringkasteren.

Brunborg tror imidlertid at publikum vil merke lite til tiltakene.

– Mye av dette er tiltak folk er vant til å se i bybildet. I fjor fikk vi mange positive tilbakemeldinger på at det ikke var stor inngripen i bybildet, og at folk syntes det var helt greit, sier hun.

Politiet i Oslo sier til NRK at de fortsatt er i planleggingsfasen og ikke ønsker å si noe om sikkerhetstiltakene nå. De kan heller ikke bekrefte om de hvite, tunge trailerne vil bli brukt i år.

Brunborg sier også at beredskapsetaten vurderer å flytte de store blomsterkrukkene midt på gaten i Karl Johan, for hindre at de står i veien for barnetoget.

tbe36611Politiet driver fortsatt med planlegging av beredskapen 17. mai, og kan ikke bekrefte hvorvidt de vil bruke disse hvite trailerne som et sikkerhetstiltak også i år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse

Kranaskjæret – DIREKTE

I samarbeid med Talgø MøreTre, viser vi Prosjekt Kranaskjæret sekund for sekund.
Trykk her for stort LIVEBILDE og mer info om prosjektet.

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format, tilknyttede artikler og med kinoprogrammet i Kristiansund i tillegg.

Relevant innhold

Annonse