Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
John Berge
Artikkel
17 april 2018 15:12
Del på Facebook
DRØMMEREPRISE: Drømmesøstrene på scenen! Fra venstre: Inger Lise Bøe, Sølvi Normann, Eli Stålhand og Anett Hjelkrem. Foto: John Berge, JB Forlag. ©
DRØMMEREPRISE: Drømmesøstrene på scenen! Fra venstre: Inger Lise Bøe, Sølvi Normann, Eli Stålhand og Anett Hjelkrem. Foto: John Berge, JB Forlag. ©
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Over fem år etter at Haldis Gundersen døde, er drømmesøsteren fortsatt med i ånden hos Drømmesøstrene. — Vi snakker om Haldis hele tiden, og siterer henne og ting hun pleide å si!

Det forteller Sølvi Normann, Eli Stålhånd, Inger Lise Bøe og Anett Hjelkrem mens de forbereder seg til siste forestilling av «FÅKK ÅFF! – kjæm ikkje på tale!».

De av nordmøringene som ikke fikk med seg forestillingene i november 2017, fikk nemlig sjansen 13. og 14. april 2018 – til en «drømmereprise» av fjorårets suksess-show. Hvor tittelen er et direkte sitat fra nettopp Haldis Gundersen.

– Ja, hun sa det. Titt og ofte! Og spesielt en gang husker jeg godt, forteller Anett Hjelkrem.

Det var under et besøk i sørlandsbyen Kristiansand at Haldis Gundersen hadde det utsagnet i kommentar til at hotellsjefen ba om 1.000 kroner i røykegebyr.

– Så det er et uttrykk vi har tatt med oss. Når noe virkelig ikke godtas, så er det et greit utsagn.

– Men si meg: har metoo-bølgen nådd Drømmesøstrene?

– Hehe, nei, det er overhodet ikke et problem.

Damene prater i munnen på hverandre og storkoser seg i det de tar på sminken i omkledningsrommet i Festiviteten i Kristiansund. Det er under en time til showstart klokken 19.00. Det er ikke ansporing til verken nerver eller sceneskrekk. Denne gjengen elsker showlivet, og så har de også en kvinnealders erfaring.

Vi må hele 31 år tilbake i tid for å finne det første anstrøket av drømmesøstrene, da Halvsøstrene Bjørklund dukket opp på gode, gamle Kaberetloftet i Kristiansund, den gang var det Haldis Gundersen, Sølvi Normann, Anett Hjelkrem og Grethe Bøe.

I 1991 satte Annette Danceteria opp musikalen «Dreamgirls» hvor både Haldis, Sølvi og Anett var med. Det ble noen sporadiske opptredener videre de neste årene, så et «comeback» i 2000, før Drømmesøstrene oppsto i 2007, året etter at Paraplyrevyen la ned etter 25 års drift.

Og vips! så var Dreamgirls og Halvsøstrene blitt til Drømmesøstrene.

Vi tør ikke spørre kvinnene om alderen deres, i frykt for å bli kastet ut av garderoben. Det blir vi likefullt, da det er undertøyskift, men inntil vi kastes på gangen drister vi oss til noen flere spørsmål.

– Hva motiverer dere nå?

– Alderen! Vi må gjøre dette før det er for sent, sier de samstemte, som på scenen.

– Vi liker å være sammen, vi koser oss, og folk synes jo det er så kjekt og artig! Folk er så fornøyd, sier Anett Hjelkrem.

– Jeg tror vi fyller et behov, og det ser ikke ut som noen andre orker å lage slike revyer. Humoren vår er jo fra en gammeldags revytradisjon, fra 60- og 70-tallet.

– Jeg er egentlig usikker på hvorfor jeg gjør det! Det sosiale med jentene er like så viktig, legger Anett til.

Ønskereprisen av 2017-showet skjer fordi de fikk mange tilbakemeldinger på at mange ikke fikk med seg de fem forestillingene.

– Og vi var så fornøyd selv. Og spillekåte!

– Det er kun nå vi alle var ledige, disse to datoene. Men det er alltid en risiko, heldigvis ble det utsolgte hus, sier Eli Stålhånd.

Både Eli Stålhånd og Anett Hjelkrem jobber profesjonelt innen artistbransjen, henholdsvis i Oslo og Trondheim, mens Sølvi og Inger Lise er fastboende i hjembyen Kristiansund. Sølvi er spesialsykepleier innen psykisk helse, mens Inger Lise er assistent på Norlandet ungdomsskole.

– Vi gjør alt selv. Booking, sponsing, regi, kostymer, så vi har full kontroll, men så har vi også lang fartstid og vi tror vi vet hvordan det skal gjøres!

Hva skjer med Drømmesøstrene videre? Det blir nytt show, jubler søstrene i kor.

– «Teten» er i alle fall bestilt til november 2018, så får vi se hva det blir til. Det er dyrt å leie Festiviteten og det koster å lage en slik produksjon. Rike blir vi ikke, men vi gjør det uansett ikke for pengenes skyld, sier jentene enda en gang i kor.

Fakta om Drømmesøstrene

Drømmesøstrene debuterte med sommershow på Tahiti-brygga i Kristiansund i 2007: Haldis Gundersen, Inger Lise Bøe, Eli Stålhand, Sølvi Normann og Anett Hjelkrem.

I årene 2008, 2009 og 2010 spilte de på Kjønnøybrygga og i 2013 spilte de på Grand Hotell.

I 2013, 2015, 2017 og 2018 har de opptrådt med show i Festiviteten i Kristiansund. The show must go on …

 

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDersom premisset er at E39 skal først og framst legge til rette for fergeavløysing til Otrøya og Gosssen er argumentrekka ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNår du ikke har argumenter til artikkelen, så skriver du om noe helt annet. Les innlegget til Rasmussen en gang ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Brobygging
@Terje SundsbøVeblungnes: Trangt gjennom sentrumBrustuglia: Problem på vinterenVolda sentrum: E39 gjennom sentrum.Rv70: 3 bruer oppgraderast til å takle dagens standard på ...
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
Strekninga Vik til Molde har vore ferdig regulert i 2 år, KS2 er gjennomført og teknisk sett er prosjektet ferdig ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
De som ønsker å stoppe Møreaksen, bør ha tenkt gjennom alternativene. Hvordan mener de fylkeskommunen skal finansiere fergefritt til Aukra ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrSom eksempel på flaskehalser viser du til veier der trafikken går nærmest uhindret og gratis 24 timer i døgnet. Er ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse