Annonse
NRK på Marienlyst, Oslo. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

NRK fører an for å minske sin oppslutning. Har ikke før dette bedrøvelig DAB-eventyret blitt innført (som har gjort at NRK-kanalene har mistet tusenvis av lyttere), så legges fjernsynsprogrammet om. Det blir markedsført som en gladsak i forhold til distriktene i og med at man nå får tre lokalsendinger på fem minutter hver gang pr. dag!

pedersen per helge L 400Per Helge Pedersen. Fast spaltist i KSU. Foto: Privat.I tillegg til den gode ordningen vi hadde med lokalsendinger tidligere, fikk vi også et felles resyme om de viktige lokalnyhetene på kveldstid. Det var et populært program etter det jeg forstår. Jeg så i alle fall på dette og jeg lærte mye.

Nå har noen «kloke» hoder funnet at man må lage noe som fenger ungdommen på en bedre måte. Og da skal visstnok det nye «Norge i dag» redde verden for NRK. Hver kveld konsentrerer man seg om spesielle temaer, men den store nyskapningen er at dette skal skje fra direktesendinger fra distriktene. Men for at dette skal ha noen appell må man hente folk både herfra og derfra til de steder programmene sendes fra. Hva dette koster snakker NRK lite om.

Det å gjenbruke godt lokalstoff som er produsert rundt om i de ulike redaksjonene NRK har i landet måtte da være en billig og god ordning. Da kunne NRK bruke sitt fortrinn i forhold til andre fjernsynskanaler til å bringe aktuelle saker ut til hele landets befolkning nesten gratis.

Det foregår mye på sentrale kontorer i hovedstaden som jeg ikke skjønner så mye av. Men både DAB-hysteriet og denne håpløse endringen i sendeskjema på NRK fjernsyn fremstår for meg som helt uforståelig. Spørsmålet er hvorfor vi har så mange håpløse ledere som finner på så mye tull.

NRK bør snarest mulig se til Fjellvettreglene. Det er ingen skam å snu.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For enkle kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse

Siste 6 artikler

Fra Nordmøre Museums fotosamlinger

Fra byggingen av Kvernberget flyplass

Vil Jesper Isaksen få sitt gjennombrudd i år? Her fra en kamp for KBK Rekrutt mot Start i april i fjor. Foto: Steinar Melby / KSU.NO

KBK på pulsen

Foto: Stein Watten

Nyttårsaften

Apple Lisa var en personlig datamaskin utviklet av Apple Computer på begynnelsen av 80-tallet.

Det hendte – 19. januar

Annonse
Annonse