Leder i Regional- og næringsutvalget, Runar Vestheim, mener forskning på velferdstnenester er viktig for Møre og Romsdal.

Fylkespolitikerene støtter forskning på velferdstjenester og bevilger 1 mill. kr til Helseinnovasjonssenteret på Nordmøre.

Tirsdag 5. desember bevilget regional- og næringsutvalget 1 mill. kr til et forskningsprosjekt på helsetjenester i regi av Helseinnovasjonssenteret på Nordmøre.

Prosjektet tar for seg noen av de viktigste problemstillingene velferdssamfunnet står overfor: hvordan utvikler vi gode helsetjenester for de eldre innbyggerne våre og teknologiske verktøy som gjør det mulig å bo lenger i sitt egen hjem? Teknologien skal ikke erstatte de varme hendene, men frigjøre ressurser til omsorg for de som trenger det, sier leder av regional og næringsutvalget, Runar Vestheim, i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Viktig satsing

Prosjektet er et samarbeid mellom Helseinnovasjonssenteret og Møre og Romsdal fylkeskommune med prosjektet Campus Kristiansund.
- Det vil bidra med viktig kunnskap både for helseinnovasjonssenteret og for Campus Kristiansund, som er en viktig satsing for Møre og Romsdal Fylkeskommune, seier Vestheim.
Hensikten er å etablere et kunnskapssenter og et helsenettverk. Det skal blant annet samle kunnskap for å utvikle bedre helsetjenester og peke på felles utfordringer og behov. Prosjektet ledes av Bjarte Bye Løfaldli som har doktorgrad i medisin og som tidligere har jobbet sammen med Nobelprisvinnerene Moser ved Kavli-instituttet.

Nasjonal posisjon

Sidan oppstart i mars, har Helseinnovasjonssenteret startet flere forskings- og innovasjonsprosjekter.
- Senteret har store ambisjoner om å utvikle helseteknologitenester i Møre og Romsdal, og et mål er å posisjonere seg både nasjonalt og internasjonalt. Disse ambisjonene støttar fylkespolitikerne og fylkeskommunen, sier Vestheim.

Kunnskapsdeling

Helseinnovasjonssenteret er en del av Orkidé med 12 medlemskommuner på Nordmøre. Senteret har en tredelt satsning: responssenter og velferdsteknologi , kommunal- og spesialisthelsetjenesten og samhandling og helse som næring. Arbeidet innebærer oppbygging av kompetanse og rekruttering til regionen. Kristiansund kommune er vertskapskommune for det treårige prosjektet.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format, tilknyttede artikler og med kinoprogrammet i Kristiansund i tillegg.

Relevant innhold

Annonse