Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
07 november 2017 14:05
Del på Facebook
Smøla kommune ønsker flere flyktninger. Her fra fiskeværet Veiholmen under kronprinsens besøk i 2008. Arkivfoto: Wigdis Wollan / NTB SCANPIX.
Smøla kommune ønsker flere flyktninger. Her fra fiskeværet Veiholmen under kronprinsens besøk i 2008. Arkivfoto: Wigdis Wollan / NTB SCANPIX.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Smøla kommune på Nordmøre ønsker flere flyktninger, men får nei av staten. 201 kommuner som har tatt imot flyktninger i år, får ingen neste år.
I løpet av 2018 skal 4.292 flyktninger bosettes, men ifølge NRK blir de kun fordelt over 210 kommuner. I år tok 411 kommuner imot flyktninger.

For Smøla kommunes del handler det om at kommunen har for få innbyggere (2.160) og ingen langvarig erfaring med å ta imot flyktninger. Derfor er de ikke kvalifisert til å ta imot flyktninger til neste år.

– Jeg forstår ikke det nivået de legger seg på. Små kommuner har lettere for å integrere flyktninger. Det ser vi jo her, sier ordfører på Smøla, Roger Osen (Ap).

Smøla har bare seks arbeidsledige personer og har gode resultater på introduksjonsprogrammet. Siden flyktningkrisen for to år siden har kommunen bosatt 42 flyktninger.

– Små kommuner hev seg rundt, bygget opp et apparat og bygget opp fra grunnen. At vi etter så kort tid må begynne å legge ned igjen, overrasker meg, sier ordføreren.

Direktør Libe Rieber-Mohn i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet forsvarer praksisen. Hun mener kommunene som ikke mottar nye flyktninger, heller bør se på det som en mulighet.

– De har nå en lomme og god mulighet til å satse fullt på kvalifisering og få flere over i arbeid og utdanning, sier hun.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse