Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Terje Holm
Artikkel
03 oktober 2017 15:04
Del på Facebook
Peer Gynt Tours har vært en ledende arrangør av gruppereiser siden 1978. Regionsjef Per-Rune Dyrnes og Nina Brendskag oppfordrer regionen til å bruke Kvernberget, som også kan tilby gunstige priser. (Foto: Terje Holm)
Peer Gynt Tours har vært en ledende arrangør av gruppereiser siden 1978. Regionsjef Per-Rune Dyrnes og Nina Brendskag oppfordrer regionen til å bruke Kvernberget, som også kan tilby gunstige priser. (Foto: Terje Holm)
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en kraftig nedtur i oljenæringen, peker pilene oppover igjen. Det gjelder også for Kristiansund lufthavn Kvernberget. Fra oktober/november kommer Boeing-flyene tilbake igjen med større passasjer- og lastekapasitet, bedre komfort og regularitet som takler værforholdene.

Det er også rimelige billetter med SAS-rutene fra Kvernberget. Per Rune Dyrnes og Nina Brendskag i Peer Gynt Tours, som begge har lang fartstid innen reiselivsbransjen, oppfordrer reisende til å bruke Kvernberget. Ved å planlegge turene og bestille i god tid, oppnår man gode priser. Her er noen eksempler: Helgetur Kvernberget–Gardermoen med avreise fredag med retur mandag koster kr. 1.597,– med SAS. Samme tur Årø–Gardermoen med Norwegian koster kr. 1.298,–. Da kommer transport Kristiansund–Årø i tillegg. Som vi ser, er Kvernberget fullt konkurransedyktig her. Her er et annet eksempel: Kristiansund–Gardermoen booket for en uke siden for en reise i slutten av november, utreise onsdag med retur torsdag, kr. 798,– tur/retur. Et par fra Kristiansund bestilte nettopp billetter Kvernberget–Gardermoen–København for kr. 1.491,– tur/retur pr. person. For utenlandske destinasjoner som SAS har direkte ruter til fra Gardermoen, oppnår man gunstige priser også fra Kvernberget. For gruppereiser anbefaler Dyrnes og Brendskag å bruke Peer Gynt Tours. Med snart 40 års erfaring har de kontaktnettet og kunnskapene for å oppnå gunstige gruppeturer fra Kvernberget.

Kvernberget, som ble utpekt som stamflyplass for Nordmøre og Romsdal, ble åpnet av Kronprins Harald i 1970. Stamflyplassen har vært og vil være av stor betydning for vekst og utvikling for hele Nordmørsregionen. Etableringen av Kvernberget lufthavn var helt avgjørende for at Kristiansund ble hovedforsyningsbase for olje- og gassvirksomheten i Norskehavet. Med Boeing-flyene på plass igjen er det viktig at regionen nå står samlet og benytter Kvernberget. Det vil gi stamflyplassen et nødvendig løft mens vi venter på at det skal bygges et nytt felles terminalbygg for helikopter og flytrafikken. Nordvest Lagerhotell/SeaWay Logistics, som har etablert seg på Fiskeribasen, planlegger også se på mulighetene for laksefly fra Kvernberget.

02 Kristiansund lufthavn Kvernberget 10 2017 THKvernberget er av stor betydning for vekst og utvikling for hele Nordmørsregionen. Det planlegges bygging av et nytt felles terminalbygg for fly- og helikoptertrafikken. (Foto: Terje Holm)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse