Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Aage G. Sivertsen
Artikkel
24 september 2017 21:23
Del på Facebook
Så glad blir Kristiansunds Torgil Gjertsen etter å ha scoret mål og jubler sammen med Christoffer Aasbak (t.h.). Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix
Så glad blir Kristiansunds Torgil Gjertsen etter å ha scoret mål og jubler sammen med Christoffer Aasbak (t.h.). Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

KBK stilte med samme lag for fjerde kamp på rad. Selv om noen virker litt småslitne, ser det ut til å holde. Men det som gang på gang berger laget fra poengtap er keeper Sean McDermott. Mange spør meg hvorfor jeg skryter så ofte av McDermott. Mitt svar er enkelt. Han er rågod. I dag redder han i tillegg et straffespark. Det er nesten litt stygt å si det, men hadde han spilt mot Molde, ville sannsynligvis Kristiansund vært klar for cup-finale. Men man kan ikke gråte over spilt melk.

KBK spiller en brukbar 1.omgang. Scoringen som kom etter 14 minutter er det virkelig klasse over. Kalludra og Stokke spiller klikk, klakk før ballen havner hos Gjertsen, som skyver den elegant til venstre for keeper. En herlig scoring og Uglan ekspolderer. Ti minutter senere er det Aasbak som lager et klønete straffespark. Coly, Baranov, Aasbak og Bjerkås: Dere må slutte med å lage denne type straffespark. Av og til kan man forsvare at man uheldigvis lager et straffespark, men det går en grense for hva man kan akseptere. Og dagens variant er ikke akseptabelt. Det samme gjelder Colys blackout mot Molde, eller Aasbaks variant mot Rosenborg, hvor han holder igjen en spiller. Dere MÅ slutte med slikt. I dag reddet McDermott, men normalt sett blir det scoring.

Utover i omgangen er det Stabæk som dominerer midtbanen og de har ballen mest. Særlig er det en midtbanespiller med rastafletter som dominerer fullstendig hos Stabæk. Det er en spiller med internasjonalt snitt. Gøy å se på, selv om han spilte på feilt lag. Da KBK byttet inn Diop, fikk vi se litt av potensiale til den følsomme og elegante midtbanespilleren. Når han får ballen på høyresiden løper han rett forbi en Stabækspiller, så spiller han ballen forbi en midtstopper som går "all in", før han avslutter med et perfekt innlegg. Det er en nytelse å se på og verdt ingangspengene alene. Desverre ble det ikke mål denne gangen.

Mange vil si at KBK hadde flaks som vant denne kampen. Jeg er ikke enig. Selvsagt burde Stabæk scoret på straffesparket, men da ville kampen blitt anerledes. KBK ville vunnet da også. Stabæk hadde ballen mest. De spilte seg til noen få sjanser, men stort sett var det skudd fra rundt 16- meteren eller et par headinger som ikke fant veien i nota. Årsaken? Avslutningene er forferdelig dårlig. Stabækspillerne skjøt så dårlig at jeg ble tryggere og tryggere hver gang de avsluttet. Da kan man ikke si at KBK hadde flaks. 

Så lenge Aasbak spiller, må både trenerbenk og publikum ha nerver av stål. Det har ikke publikum. Altså bør det være tilgjengelige hjertestartere på Stadion.  Det er 7 kamper til å spille. Men det er ikke 7 cupfinaler. Mitt tips er at man må helt oppe i 35 poeng for å havne på sikker plass og unngå nedrykk. KBK må i så fall ha 9 poeng på de siste 7 kampene. Det går fint. I nest siste kamp - på hjemmebane mot Sandefjord, vinner KBK og sikrer plassen i eliteserien, tror jeg. De to dårligste lagene i divisjonen tror jeg er Sogndal og Ålesund. De spilte mot hverandre i går og begge kunne jo ikke tape:-) Sogndal vant, men er fortsatt bak KBK på tabellen. Neste kamp for KBK er Brann i Bergen. Til tross for at de er med i gullkampen, er de ikke bedre enn at KBK bør komme hjem med ett poeng eller tre i bagasjen.

På hjemmebane er stemningen på tribunen så bra at det nesten er umulig å tape fotballkamper. Det ble seier 1-0 i kveld. Det holder i massevis. Men KBK bør heve seg et hakk. Det er ikke sikkert McDermott redder alle straffesparkene. 

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Terje Sundsbø 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrBurde ikke heller du alliere deg med Frank Sve (Frp)? I følge Hans-Peter Kaaresen blir jo Frank Sve (Frp) den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse