Sondre Sørlie. Foto: Steinar Melby

Vålerenga vant oppgjøret på Ullevål mot KBK. Men de skapte nesten ikke en målsjanse foruten den som de scoret på. Jan Erlend Kruse, KSU.NO´s fotballekspert, mente KBK lå under 1-0 mentalt før kampen på Ullevål. I siste kamp mot Godset virket det også slik. Spørsmålene er mange før mandagens batalje.

Spiller Sondre Sørli fra start? Vil KBK nok en gang gi fra seg initiativ de første minuttene, eller skal de ta hevn fra den begredelige Godsetkampen sist helg. Så dårlig som de var på Marienlyst kan jeg ikke huske å ha sett KBK. Altså kom det en reaksjon etter hjemmebragden mot Rosenborg. Jeg greier ikke tolke det på annen måte. Tromsø som slo Rosenborg på Lerkendal for noen måender siden, har har ikke vunnet siden den gang. Det er 12 kamper siden. KBK må derfor riste av seg suksessen mot RBK. Det er viktig.

Mine tips til Michelsen før VIF-kampen:

  • Den defensive delen av vår venstreside har vært et mareritt i flere kamper. Både Gjesdal og Aasbak har spilt helt forferdelig på egen banehalvdel. KBK trenger en ny venstreback. Jeg har klokketro på Erlend Sivertsen om han blir frisk, men det laget trenger mer enn noe annet er en venstreback. Aasbak fungerer utmerket så lenge ballen er over midtbanen. Han var konge på Hødd i fjor med flest assist i 1.divisjon. Etter mitt skjønn vil enhver annen benkesliter likevel være en forsterkning på venstreback. Dog er de offensive kvalitetene til Aasbak nyttige.
  • Sondre Sørli kan like gjerne stille fra start. Han er blant banens beste i de kampene han spiller.
  • Døballer: VI har nesten ikke scoret på en dødball i år. Hvorfor? KBK har Stokke, Baranov, Hopmark, To bla Ulvestad og enda et par-tre til som har luftstyrke som hovedvåpen. Altså: Corner eller frispark: La oss være litt Lillestrøm!
  • Andreas Røsand er etter mitt skjønn en selvfølgelighet. Han ble utleid til en god 2.divisjonsklubb som spilte i 1.divisjon i fjor. Treneren på Nest-Sotra mente at Røsand er mer enn god nok for elitedivisjon. Han sier vel ikke det uten grunn? Han har vel lyst å beholde ham? Som jeg har nevnt før: Man må ikke undervurdere lokale spillere. Hvis første-elveren består av null lokale spillere, går det den veien høna sparker. I medgang kommer det folk, men hvis man begynner å tape kamper og ikke spillerne er fra – skal vi si Møre og Romsdal Fylke, da har man en utfordring.

Tips til publikum:

Det er nesten bare en mulighet for at KBK lykkes i år. Det er hvis publikum fortsetter i samme sporet som man har startet. Gressbanen er blitt gjort magisk av Uglan. Men de siste hjemmekampene har hele stadion våknet til live, takket være Uglan. Med en slik innstilling er det nesten ikke mulig å tape. I motsatt fall er det nesten ikke mulig å lykkes. KBK trenger litt mer enn noen andre den 12.spiller.

Møt derfor opp på kamp mandag kveld kl 19.00. Jeg sier som Nils Arne Eggen:

  • Æ trur alltid vi vinn æ.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse

Kranaskjæret – DIREKTE

I samarbeid med Talgø MøreTre og Sparebank 1 Nordvest, viser vi Prosjekt Kranaskjæret sekund for sekund.
Trykk her for stort LIVEBILDE og mer info om prosjektet.

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format, tilknyttede artikler og med kinoprogrammet i Kristiansund i tillegg.

Relevant innhold

Annonse