Annonse
Spennende og innovativ utstilling ved Mellemverftet. Foto: Nordmøre Museum.

Har du fått med deg den flotte utendørs utstillingen på Mellemverftet i Kristiansund i regi av Nordmøre Museum ? Utstillingen er offentlig, gratis og åpen 24/7.

mellemverftet utstilling Fausken 2Utstilling ved Mellemverftet: Foto: Nordmøre MuseumKubene forteller om båten "Fausken", som ble bygd for bedriften Hjelkrem i 1938 i Halsa.

I klippfiskbyen Kristiansund var dette spesialiserte slepe­båter med kombinert passasjerrom/lasterom. Hovedopp­gaven var sleping av lektere/føringsbåter fullastet med klippfisk fra bryggene til de store frakte­skipene som lå på havna.

I tillegg ble de brukt til å frakte arbeidsmannskap til brygger, fiskeberg og skipsverft.

Virginia Bertani fra Nordmøre Museum i Kristiansund forteller at ideen bak utstillingen om båten "Fausken" var å engasjere folk. 

Nordmøre Museum fikk ideen om - og laget en 3D-skisse av utstillingen. Deretter ble denne sendt over til Varde Lek, som tilrettela utstillingen i praksis.

- Spennende å se når konsept blir virkelighet, sier Virginia Bertrani.

Slepebåter som Fausken var særegent for Kristiansund og lokalt kalt føringsbåter. De var alminnelig innslag på havna i byen i tida før 1970. Den opp­rinnelige motoren var bare på 18 hk og skulle vise seg å bli for liten. Den ble derfor byttet ut med en 36 hk “Heimdal” fra Molde. Utstillingen har masse flott bilder og illustrasjoner, fra Nordmøre museums fotosamling.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For enkle kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse

Siste 6 artikler

Fra Nordmøre Museums fotosamlinger

Fra byggingen av Kvernberget flyplass

Vil Jesper Isaksen få sitt gjennombrudd i år? Her fra en kamp for KBK Rekrutt mot Start i april i fjor. Foto: Steinar Melby / KSU.NO

KBK på pulsen

Foto: Stein Watten

Nyttårsaften

Apple Lisa var en personlig datamaskin utviklet av Apple Computer på begynnelsen av 80-tallet.

Det hendte – 19. januar

Annonse
Annonse