Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
25 april 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Brudd i oppgjøret for vektere

Natt til torsdag ble det brudd i forhandlingene om vekteroverenskomsten mellom NHO Service og Handel og Parat og Norsk Arbeidsmandsforbund.

Annonse
Annonse

Rundt 6000 vektere er representert i forhandlingene, hvorav 4700 representeres av Norsk Arbeidsmandsforbund og 1350 av Parat.

– Partene kontakter nå riksmekleren og stiller seg i kø for meklerens hjelp, sier Parats forhandlingsleder Lars Petter Larsen.

Tenåringer terrorsiktet i Sydney

Politiet i Sydney sier fem ungdommer i tenårene er siktet for terrorlovbrudd i forbindelse med knivangrepet på en prest og tre andre i en kirke forrige uke.

Onsdag kveld ble det gjort flere pågripelser i forbindelse med etterforskning av personer med tilknytning til den 16 år gamle gutten som angrep en biskop i en assyrisk kirke i den australske storbyen. Biskop Mar Mari Emmanuel ble stukket i hodet og brystet under en preken som ble strømmet på nettet.

Torsdag ble de fem mindreårige – som er mellom 14 og 17 år gamle – siktet. Tre av dem er siktet for å planlegge eller inngå forbund for å forberede en terrorhandling, mens de to andre er siktet for å være i besittelse av «voldelig, ekstremistisk materiale». En av tenåringene er også siktet for å ha gått med kniv på offentlig sted.

Annonse
Annonse

Giuliani tiltalt sammen med «falske valgmenn»

En storjury i Arizona har tiltalt elleve republikanske delegater som feilaktig forsøkte å gi Trump valgseieren i 2020. Rudy Giuliani, er blant sju medtiltalte.

De elleve var utpekt som Arizonas republikanske valgmenn og møttes i delstatshovedstaden Phoenix 14. desember 2020. Der signerte de en erklæring om at de var rettmessig oppnevnt og kvalifisert og hevdet at Donald Trump vant presidentvalget i delstaten. Dokumentet ble sendt til Kongressen og til nasjonalarkivet, der man valgte å se bort fra det.

Person pågrepet etter kollisjon på Majorstuen i Oslo

En bilfører ble pågrepet for å ha kollidert med flere biler etter å ha kjørt forbi en politikontroll på ring 2 på Majorstuen i Oslo.

– Bilen og føreren ble forsøkt stoppet i en trafikkontroll, men nektet å stanse. Da kjørte vedkommende blant annet på rødt lys og presset seg mellom to biler som ventet på lyset, opplyste operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter i Oslo politidistrikt til NTB.

De to andre bilene ble påført mindre materielle skader. Den pågrepnes bil fikk flere skader, blant annet på dekkene, og ble gjort ukjørbar. Ingen ble skadd i hendelsen.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 12 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje Sundsbø"Fergeleiet kan ikke forbli i Molde sentrum mye lenger."Kva er flaskehalsen?
Terje Sundsbø 12 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet lederen av Stortingets samferdselskomite uttalte i forbindelse med lanseringen av NTP var nok etter påtrykk fra samferdselsministeren. Slik sett ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøLeiaren i Samferdselskomiteen lever på lånt tid, og etter alle solemerker er hans tid forbi ved neste valg.Å flytte fergeleiet ...
Terje Sundsbø 13 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet er flott at du endelig innser behovet for å flytte fergeleiet ut fra sentrum av Molde, eksempelvis til Mordalsvågen. ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDet er flott at du trekker tilbake løysinga å flytte fergeleiet frå dagens lokalisering i Molde til Julsundet/Mordalsvågen. Det er ...
Terje Sundsbø 17 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrI denne tråden var det du som først nevnte Julsundet.Jeg har i kommentarer til andre artikler nevnt at flytting av ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse